Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Ik heb binnenkort een festival en ga met de auto daar heen. omdat ik de volgende dag een wedstrijd Heb mag ik geen drank of iets nuttigen. Nu heb ik gehoord dat dmaa een soort gelijke werking heeft als mdma. Nu vraag ik me af zou ik met dmaa nou auto mogen rijden en kan je tijdens het auto rijden last hebben van Dmaa?

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

DMAA (of Geranamine) valt niet onder de Opiumwet. Het is dus geen drugs volgens de Opiumwet. Het is niet verboden om onder invloed van DMAA te gaan autorijden. Gebruik daarbij je gezond verstand. Als jij bijvoorbeeld een heftig effect krijgt van een middel is het waarschijnlijk sowieso geen goed idee om te gaan rijden. Je kunt bijwerkingen ervaren zoals trillen en onrust bijvoorbeeld.

De verkoop van DMAA is wel verboden, en producten die het bevatten worden van de markt gehaald door VWA. Het is een stimulerend middel. DMAA was enkele jaren geleden vooral populair in de oppeppende sportsupplementen om bijvoorbeeld af te vallen, of als pre-workout booster. Het is qua effect ongeveer te vergelijken met efedra of amfetamine (speed). Het heeft niet dezelfde werking als MDMA. MDMA is namelijk niet alleen oppeppend maar werkt ook entactogeen. Dit euforische love effect waar MDMA om bekend staat krijg je niet bij DMAA.

Lees hier meer over DMAA.

Mvg,

Ronald

20 september 2022
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG