Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Hoi! Sinds een tijdje gebruik ik xtc op festivals. Echter merk ik dat ik de dag na het festival altijd enorm veel buikpijn en ook diaree krijg. Dit houdt dan vaak 2/3 dagen aan wat heel vervelend is. Hebben jullie misschien tips om dit te voorkomen of te verminderen?

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Vervelend dat je buikpijn krijgt na xtc. Als je xtc gebruikt, komt je lichaam in een stressmodus te staan. Daarom kan je bijvoorbeeld moeilijk in slaap komen en krijg je heftige spierspanning. Je lichaam gebruikt alle energie voor die stressmodus, namelijk om te kunnen vechten of vluchten. Je spijsvertering is dan minder belangrijk.  Daarom krijgen sommige mensen last van hun darmen en hebben daardoor dan ook last van diarree. Xtc maakt serotonine vrij. Er zijn ook serotonine receptoren in de darmen wat invloed kan hebben op de beweging. Bovendien is de schatting dat 5-20% van de Nederlanders last heeft van Prikkelbaar Darm Syndroom (PDS). Deze mensen zijn nog gevoeliger voor dit soort klachten tijdens en na het gebruik van uppers Wat daarbij ook voor kan komen is buikpijn. Dit komt ook door de spierspanning rondom je buik. 

Je vraagt je af hoe je dit zou kunnen voorkomen of verminderen. Er zijn geen voedingsmiddelen die dit zouden kunnen voorkomen. Wel kan het helpend zijn om voor en na gebruik gezond te eten en drinken om je darmen zo weinig mogelijk te irriteren. Om de kans op bijwerkingen te verlagen kan je ervoor kiezen om een lagere dosering te nemen.  Bekijk onze pagina over dosering even maar laat ook je drugs testen. Zo weet je precies wat er in jouw pil zit en hoe je moet doseren.

Met vriendelijke groeten,

Mascha 

19 september 2022
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG