Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Hoi, een vriendin van mij is helemaal tot de grond gegaan met GHB. Nu heeft ze het afgezworen en een tijdje niet genomen. Toch verlangt ze er nu weer naar en wil dat ik haar weer geef. Ik heb haar fles bij mij staan zodat ze niet stiekem paktof in elk geval zonder toezicht pakt. Zou ze kunnen afkicken met behulp van Gaba. Ik zie online dat GHB GABA imiteert. En GAABA kun je makkelijk kopen en is wel natuurlijk voor het lichaam. Maar ik zie nergens berichten erover. Wel over Fenibud, maar daar zijn ook veel slechte berichten over

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

GABA alleen werkt niet. Medicijnen die de GABA verhogen kunnen soms wel werken, Vandaar dat er diazepam wordt gegeven bij de afkick van GHB, Dat werkt ook op de GABA. Een ander middel is Baclofen, maar is nog onvoldoende onderzocht.

Ik denk dat het goed is dat je het haar niet geeft. Maar als de trek, de craving zo sterk wordt, zal ze het toch gaan weten te bemachtigen. Als zij weet dat jij die fles hebt kan dat trek bevorderen. Zo werkt dat. Het is beter als je het meteen naar de apotheek brengt. Dan ben jij er ook van bevrijd. Ik raad dat jij haar wil helpen. Dat werkt het beste met vlijmscherpe afspraken. Liefde en contact mogen blijven. Laat weten als jij daar tips bij wil hebben.

Het mooiste is als ze erkent dat er een terugval op de loer ligt. Vervolgens vraagt ze om terugvalpreventie bij de verslavingszorg. Als je jouw postcode goed hebt ingevuld dan is dat bijvoorbeeld bij Novadic-Kentron. Een psycholoog (via huisarts)  kan helpen. Want meestal zijn er ook negatieve gevoelens op psychisch, sociaal, relationeel gebied die maken dat de trek komt opzetten. Denk je dat ze voor hulp openstaat? 

Succes en vriendelijke groet,

Gerard A

verslavingsarts 

19 september 2022
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG