Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Ik wil voor december zelfmoord plegen mbv methadon . Ik heb niemand meer, mijn vader is overleden aan corona en mijn kinderen hebben mij uit hun leven verstoten.ik ben op en heb 2 jaar depressief op bed gelegen. Na een psychose vorig jaar besloot ik nog 1 x te vechten voor mijn alles. Maar zo blijkt mijn leven is voorbij. Ik hoorde dat methadon dodelijk kan zijn. Ik gebruik geen drugs dus wat is genoeg om te overlijden.

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Wat ontzettend vervelend dat je je erg depressief voelt. Het leven kan soms voor langere tijd pijnlijk of zinloos voelen. Ik kan me voorstellen dat dat een zware strijd is voor je. 

Je geeft aan een psychose te hebben gehad en al langere tijd depressief te zijn. Is dit iets wat je al eens met je huisarts hebt besproken? Het is bekend dat sommige mensen na een psychose last krijgen van een depressie. Je huisarts zou je kunnen helpen in het meedenken wat een behandeling zou zijn die wel meer steun bied. Ik weet dat je je alleen voelt, maar je hoeft je strijd niet alleen te voeren. Er zijn voldoende organisaties die je kunnen ondersteunen. Ook daarvoor is de eerste stap de huisarts.  

Daarnaast is er een telefoonnummer dat je altijd (op elk moment van de dag of nacht) anoniem kan bellen, namelijk 0800-0113. Je kunt ze bellen om even je gedachten door te nemen, je eigen gepieker te onderbreken of gewoon even met iemand te overleggen wat je voelt. Liever niet bellen? Chatten of mailen kan ook.

Ik snap dat het nu voor je voelt alsof er geen hoop meer is, maar je zou je echt beter kunnen gaan voelen in de toekomst. Daarom hoop ik dat je andere opties nog een kans wilt geven. Praat erover met iemand die ik hier genoemd heb of anders een vriend of vriendin. Praten kan helpen en weer wat meer lucht te krijgen. Het leven kan je nog heel veel moois brengen, ik hoop dat je het die kans nog kan geven. 

Veel sterkte, hou vol.

Groet,

Celeste

19 september 2022
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG