Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Hoi, mijn vriendin gebruikt al enkele jaren alle dagen speed. Ze heeft ook een alcohol verslaving. Zij klaagt alle dagen dat er vanalles uit haar lichaam komt en ze probeert mij iedere dag te overtuigen met vanalles dat onmogelijk is wat zij beweerd dat uit haar lichaam komt. Zij kuist heel het huis nu met ontsmettingsalcohol. En alle kledij word ontsmet. Wat heeft Zij?

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Bedankt voor je vraag. Lijkt me een lastige situatie. Niet alleen voor je vriendin, maar ook voor jou. Hoe voel jij je onder het gebruik van je vriendin? Goed dat je je vraag stelt. 

Gebruik en verslaving kunnen voor allerlei vervelende bijwerkingen zorgen. Zo worden mensen vaak egoïstischer, ongeduldig en kunnen ze contact met anderen verwaarlozen. Mensen kunnen ook naar de alcohol gaan ruiken. Wat komt er volgens je vriendin uit haar lichaam? Een alcoholgeur kan dus kloppen. Dit komt omdat je lichaam een deel van de alcohol uitzweet. Zijn het andere dingen? Mogelijk dingen die jij niet ziet? Dan kan het ook zijn dat er iets meer mentaal speelt bij je vriendin. Van middelengebruik kan men angstig, paranoïde en achterdochtig worden. 

Wat er dan ook precies speelt, het gebruik doorzetten maakt het erger. Speed en alcohol zijn beide verslavende middelen. Bij langdurig en/of dagelijks gebruik is de kans op klachten en afhankelijkheid erg groot. Je geeft zelf al aan dat je denkt dat je vriendin verslaafd is. Heeft ze wel eens gesproken met iemand over het gebruik? Misschien is dit de tijd om wat hulp te vragen van buitenaf. Je vriendin zou naar de huisarts kunnen gaan en om advies vragen.  

Het kan erg ingewikkeld zijn om samen te leven met iemand die veel gebruikt. Jezelf staande houden is een uitdaging. Weet dat je hier niet alleen instaat. Als je wilt kan je erover praten met iemand van de verslavingszorg in jouw regio

Als je vriendin open staat voor hulp zou het fijn zijn om contact te zoeken met de huisarts. Die kan vervolgens de verschillende mogelijkheden met haar doornemen. 

Groet,

Celeste

22 september 2022
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG