Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Ik was een week geleden ongesteld ( dat was mijn normale cyclus) en heb toen twee dagen achter elkaar wat 3mmc gebruikt in het weekend. Nu dus een week later ben ik weer heftig ongesteld geworden. Zou het door de 3mmc kunnen komen? Of misschien toevallig een hormonale disbalans? En zal ik nu even afwachten of toch beter even naar de huisarts gaan? Alvast bedankt

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Je hebt 3-MMC gebruikt op het moment dat je ongesteld was. Een week later menstrueerde je weer (buiten je cyclus). Je wilt weten of 3-MMC kan zorgen voor hormonale disbalans. Ook wil je weten of je hiermee naar de huisarts moet.

We weten dat 3-MMC de bloedvaten vernauwd en de spierspanning verhoogd. Hierdoor kan je verminderd ongesteld raken. Mogelijk heeft dit er bij jou toe geleid dat je een week later nog menstruatiebloed ontsnapte. 

Doordat 3-MMC een redelijk nieuw middel is, weten nog erg weinig over de invloed op de hormoonhuishouding. Van speed (amfetamine) weten we dat wel. Speed heeft een vergelijkbaar effect als dat van 3-MMC. Hierdoor is dit mogelijk met elkaar te vergelijken. Van speed weten we dat gebruik de hypofyse kan beïnvloeden. De hypofyse is een deel van de hersenen dat invloed heeft op de hormoonhuishouding.

Er zouden nog tal van andere (niet drugsgerelateerde) redenen kunnen zijn waardoor jij twee weken na elkaar hebt gemenstrueerd. Het kan nooit kwaad om even langs de huisarts te gaan. Hij kan het ook vanuit een 'niet drugsgerelateerd' perspectief bekijken.

Sjoerd

27 september 2022
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(1 Stem)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG