Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Beste, Gisteren heb ik voor het eerst 3mmc gebruikt icm alcohol. Ik heb ongeveer 5 glazen sterke drank op en ben daarna overgestapt op water en de 3mmc. Ik heb mijn drugs laten testen zodat ik wist wat erin zit. De avond duurde van 19:00 - 03:00, ik ben rond 22:30 aan de 3mmc en water begonnen. De hele avond heb ik geen problemen ervaren, maar tegen het einde van het feestje werd ik ineens erg licht in mijn hoofd waardoor ik ben flauwgevallen. Ik was gelukkig snel weer bij en heb daarna geen klachten ervaren, maar heb dit ook nog nooit eerder meegemaakt. Als ik 3mmc gebruik wordt ik wel eens vaker licht in mijn hoofd, maar nooit dat ik flauw val. Hoe zou dit hebben kunnen ontstaan? Door de warmte? (het was enorm heet in de zaal), Door de combinatie alcohol/drugs of zou ik ergens gevoelig voor kunnen zijn? Groetjes B.

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Je hebt op een avond 5 glazen alcohol en 3-MMC gebruikt. Dit ging een hele tijd goed, maar aan het einde van de avond werd je licht in je hoofd en viel je zelfs flauw. Je bent wel eerder licht in je hoofd geweest van gebruik, maar nog nooit flauw gevallen. Je wilt weten hoe dit heeft kunnen gebeuren.

Het effect van een middel, dus ook het flauwvallen, wordt bepaald door de drug, set en setting. De drug staat voor wat je neemt en hoe veel, de set voor de staat van jouw lichaam en geest en de setting voor de omgeving waarin je gebruikt.

Van deze factoren is de drug de meest voorspelbare. Je weet hoe veel je hebt alcohol je hebt gedronken en dat de 3-MMC zuiver was. Ik lees niet terug hoeveel 3-MMC je hebt genomen. Het combineren van middelen zorgt altijd voor een minder goed voorspelbaar effect. Hier kan een onderdeel van de oorzaak liggen dat je flauw was gevallen.

De setting ​​​​​​​is ook een redelijk te voorspellen factor. Je schrijft dat het erg warm was op de plek waar je gebruikte. Op warme plekken worden mensen eerder ligt in het hoofd. Ook deze factor zal dus meegewogen hebben.

De laatste factor is de set. Deze factor is vaak erg lastig te voorspellen. Was je uitgerust, wat en hoe veel had je gegeten, had je een stressvolle week, voelde je je happy de laatste tijd... Dit zijn allemaal voorbeelden van factoren die meewegen bij de gebruiksset en dus ook bij het effect dat je ervaart van een middel. Je schrijft dat je bij gebruik eerder licht in je hoofd was geworden. Het zou kunnen dat je in je set een bepaalde gevoeligheid hiervoor hebt.

Helaas is de conclusie dat het aan veel factoren heeft kunnen liggen. Hierdoor is er niet eenduidig een oplossing. Factoren die je in ieder geval zou kunnen beïnvloeden: combineer niet, doseer lager, koel regelmatig af/rust uit, zorg dat je voldoende eet voor, tijdens en na gebruik.

Sjoerd

04 oktober 2022
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(1 Stem)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG