Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Hoi, is het erg om (veel) redbull te drinken bij miauw? Had op een feestje laatst zeker 4 blikjes op en van te voren ook nog paar. Heb er zelf verder niks van gemerkt zo maar weet niet of dit erg is

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Beste vraagstelster,

Goed dat je deze vraag stelt!

Red Bull is een energie-opwekkend drankje, bevat veel suikers en is verder vergelijkbaar met koffie wat betreft het caffeïnegehalte. Dat je dit gedronken hebt terwijl je onder invloed was van Miauw is niet per sé direct schadelijk. Je zegt dat je er niets van gemerkt hebt en dat is natuurlijk heel fijn.

Hou er rekening mee dat de nieuwe psychoactieve stoffen 3-MMC en 4-MMC (Miauw) bekend staan om hun heftig stimulerende werking. Ze geven hierdoor dus ook sneller vervelende bijwerkingen die horen bij overstimulatie; te snelle hartslag, druk op de borst, zweten, angst, paniek etc. In combinatie met grote hoeveelheden Red Bull (of andere stimulerende drugs) kun je ook sneller het gevoel van overstimulatie krijgen, vanwege de energie-opwekkende en stimulerende werking van beide. Het is dus wel goed om hiermee terughoudend te zijn.

Lees hier meer info over Miauw. Er is nog maar weinig bekend over de risico's omdat dit een nieuwe drug is waar nog onvoldoende onderzoek naar gedaan is. Zo is er bijvoorbeeld nog weinig bekend wat de gevolgen zijn op lange termijn. Je loop dus altijd extra risico als je dit soort nieuwe drugs gebruikt. Wees daarom altijd extra voorzichtig. Wil je dit extra risico niet lopen dan gebruik je niet.

Mvg,

Debbie & Ronald

01 november 2022
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG