Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Hallo, Laatst met ADE heb ik miauw en een klein beetje mdma op. Tijdens de terug weg toen ik weer rustig zat ervaarde ik een drukkend gevoel op mijn linker borst en aan de zeikant van mijn linker borst. De volgende dag was dit weg. Nu heb ik vannacht alcohol op en aantal puntjes miauw. Op het moment zelf merkte ik niks. Ik heb dit gevoel nu weer een beetje. Ik ben bekend met een lage bloeddruk en op een holter onderzoek (vanwege hartkloppingen) heb ik een 1e graads AV-Blok laten zien. Ook heeft de huisarts bij het voelen van de pols gezegd dat ik extra systole heb. Nu vraag ik mij af of dit een teken is dat ik cardiale problemen heb? In mijn familie komen hartproblemen minimaal voor.

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Het drukkende gevoel op de borst kwam vrijwel zeker door een bijwerking van de drugs en was geen hartprobleem. Het komt door een combi van mentale en fysieke stress. Alsje kort erna weer gebruikt wordt het ook sneller getriggerd. Als een herinnering in je lijf.  

Extra systole hoeft zeker geen hartprobleem te zijn. Dat komt ook zonder drugs voor en kan probleemloos blijven. 

Ik zou even wat meer rusttijd nemen voordat je weer (veel) gaat drinken of gaat gebruiken. Drie maanden zou mooi zijn. Kijk dan maar even hoe het verloopt. Bij meer last ga je weer even langs de huisarts.

Met vriendelijke groet,

Gerard A

drugsarts 

 

 

15 november 2022
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(1 Stem)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG