Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Beste drugsinfoteam, Een vriendin van mij heeft nu zo’n 4 keer MDMA gebruikt (paar likjes gedurende de avond). In het begin gaat dat altijd goed, maar op een gegeven moment word ze duizelig en het is ook intenser als ze veel prikkels binnen krijgt(veel mensen om haar heen). Ze heeft wel genoeg slaap gehad en goed gegeten. Hoe zou je dit de volgende keer kunnen voorkomen?

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Het effect van drugs, zoals MDMA, wordt bepaald door zowel de drugs zelf, de set (persoon) en de setting (omgeving). Te beginnen bij de drugs: ze heeft een paar likjes genomen, maar wat zijn 'likjes'? Hoeveel MDMA heeft zij binnen gekregen? Hoe zuiver was de MDMA? Was het getest? Als je de risico's bij MDMA wil beperken, dan is het erg belangrijk om de juiste dosering te nemen. Een likje MDMA zegt niets over de dosering en maakt het erg onbetrouwbaar. Als je wil weten hoe je wel goed kan doseren, check dan onze site.

De set gaat dus over de persoon. De één heeft meer last van prikkels dan de ander. Als je daar gevoeliger voor bent, is het wel logisch dat je onder invloed van MDMA daar meer last van gaat krijgen. Duizeligheid hebben wel meer mensen last van. Soms is dat een persoonlijke gevoeligheid. Meestal is het een teken van te hoog doseren.

De setting gaat dus om de omgeving. Inderdaad als er veel mensen om je heen zijn, kan dat vervelend zijn. Maar bijvoorbeeld ook de temperatuur, muziek etc. Als iemand overprikkeld raakt, is het goed om even een rustige plek op te zoeken. Of een rustigere plek kiezen om te gebruiken. Ik raad jullie aan om onze site goed te bestuderen, hier staan veel tips over hoe je dit soort risico's kan beperken.

Groet,

Dion

28 november 2022
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG