Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

hallo team, medische info: ik ben hart patient, tetralogie van Fallot, met een over het algemeen aan de lage kant bloeddruk. ik gebruik al een paar weken (17 dagen om precies te zijn) kleine doseringen aan 4-FMA (30mg van 4-FluoroMethAmfetamine). dit in verband met zelf medicatie voor stemming, motivatie en productiviteit. nou heb ik een hart aandoening en vraag mij af welke effecten dit kan hebben op mijn hart en bloedvaten. daarbij ook de andere effecten die dit kan hebben op mijn 5-HT receptoren en of acuut stoppen gevaarlijk kan zijn. nu heb ik af en toe wel het gevoel dat ik hartkloppingen heb en lichtelijke tachycardie. ik neem aan dat dit bijwerkingen zijn van het zelfmediceren? alvast bedankt voor de reactie :)

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

4-FMA heeft stimulerende effecten en hartkloppingen komen daar vaak bij voor. Ja: dit zijn waarschijnlijk bijwerkingen. Je dosering lijkt gelukkig aan de lage kant te zijn, als ik Erowid reports lees.

Van 4-FMA is nog niet specifiek bekend wat het kan doen. Maar van alle amfetaminen is bekend dat het een extra hartbelasting geeft, dus 4-FMA ook.  De bloedvatvernauwing die ook wel voorkomt verhoogt risico's op een hartinfarct. Bij Fallot is de spierwand dikker, dus die heeft meer zuurstof nodig. Mogelijk heeft je lichaam zich d.m.v. extra blloedvaten aangepast, maar in theorie is dit risico verhoogd. Vooral op hogere leeftijd. Nu ben je nog jong maar gewenning en verslaving zijn mogelijk, Na 17 dagen, inmiddels 24 dagen , is er al gewenning opgetreden, zou in 1x stoppen wel kunnen maar kan je voor de zekerheid 2 dagen 20 mg kunnen nemen , 2 dagen 10 en dan pas nul.

Succes!

Vooral met manieren vinden om stemming, motivatie en productiviteit te verhogen. Dat moet haalbaar zijn zonder drugs of medicatie. laat je begeleiden?

Mvg,

Gerard A

drugsarts 

31 januari 2023
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(1 Stem)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG