Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Hallo, Samen met mijn vriend heb ik nu een keer GHB gedaan. We hadden beide meerdere hogere doseringen nodig om wat te voelen. Ik zou dit graag een keer willen nemen tijdens de seks. Normaal gesproken doen wij ook poppers tijdens de seks. Ik vraag me af of ik dit kan combineren? XTC en poppers werden ook afgeraden maar ook die combinatie hebben wij eerder gedaan zonder complicaties. Wat gebeurd er precies als ik dit zou combineren? Alvast bedankt!

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Goed dat je deze vraag stelt. Experimenteren met middelen en seks, kan erg leuk zijn maar kent zeker ook risico's. Zoals in een vorig antwoord al geschreven stond, kan "nuchtere" seks op den duur saai gaan worden. Spreek in nuchtere toestand daarom ook altijd regels met elkaar af. Hoe vaak? Welke grenzen hanteren we etc.

Sowieso kunnen we over combinatiegebruik altijd zeggen dat het onvoorspelbare risico's met zich mee kunnen brengen. Poppers geeft een spierontspannend gevoel en zorgen ook voor bloedvatverwijding. Hierdoor kan de bloeddruk dalen, en kunnen de hersenen tijdelijk minder zuurstof krijgen. Daardoor kunnen andere middelen zoals alcohol of GHB harder aankomen in de hersenen. De effecten kunnen elkaar dus versterken, pas daaorm ook vooral op met doseringen. Dat is tevens het moeilijkste van dit gebruik, want onder invloed is het inschattingsvermogen altijd anders en de remming in de hersenen ook vaak minder. Je neemt dan eerder teveel dan te weinig. De kans dat je outgaat door het gebruik van poppers is aanwezig, zeker ook in combinatie met het gebruik van ghb. Het zijn beide dempende middelen, dus daarom ook meer risico op heftiger dempende effecten. Duizeligheid, slap gevoel en bewusteloosheid zijn van beide middelen een risico. Het risico vergroot ook alleen maar door het combineren. Wat sowieso af te raden is, om tijdens het gebruik van poppers viagra (of andere erectiemiddelen) te gebruiken.

Mocht je ervoor kiezen om ghb toch te combineren met poppers, zorg dan dat je in ieder geval niet meer ghb gebruikt dan je normaal doet en wanneer je poppers probeert: neem bijvoorbeeld dan een minimale dosis om af te wachten wat het doet. Maar wil je geen risico's lopen, combineer dan beter niet.

Vriendelijke groet,

Calvin

10 februari 2023
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG