Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Goede middag, Ik gebruik sinds afgelopen december Citalopram tegen somberheid en paniek aanvallen. Hiervoor heb ik enkele keren xtc gebruikt en zou dit in de nabije toekomst willen herhalen. Echter vraag ik mij af hoe het zit in combi met antidepressiva aangezien ik niet depressief ben. Maar het is meer een overbruggings middel, ik zit in therapie en dit helpt enorm. Indien ik het toch zou willen doen, wat zijn dan de risico's en wat is absoluut af te raden? Grt

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Goed dat je even contact zoekt. Check eerst even een antwoord wat mijn collega heeft gegeven: Citalopram (SSRI) en xtc. Waar het op neer komt, is dat de bijwerkingen en de risico's van zowel de medicatie als MDMA (xtc) groter wordt. Daarnaast is er dus een grotere kans op het serotoninesyndroom. Aan jou is de vraag, wil je deze verhoogde risico's nemen? Als je daar voor kiest, zorg er in ieder geval voor dat je erg laag doseert. Daarom belangrijk om je drugs te laten testen.

Daarnaast zit je ook met wat persoonlijke uitdagingen. Eventueel gebruik van xtc kan je herstel hiervan in de weg staan. Het kan de somberheidsklachten verergeren, vooral naderhand. Daarnaast heb je last van paniekaanvallen. Als je hier gevoelig voor bent en je een drug als MDMA gaat gebruiken, is dat erg risicovol. De kans is groot dat het paniekaanvallen gaat uitlokken. Dat is op zo'n moment natuurlijk ook vervelend. Maar het kan ook nare gevolgen hebben in de verdere toekomst. Daarom wil ik het je eigenlijk wel afraden om het te gebruiken. In ieder geval totdat je geen last meer hebt van wat somberheid en angst.

Groet,

Dion

28 februari 2023
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG