Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Hey hoi, ik had een vraagje. Ik heb een tijd geleden ongeveer een jaar lang dagelijks 3mmc gebruikt. Het begon heel onschuldig met 1 gram om uit te proberen. Na verloop van tijd werd het steeds meer tot op een punt dat ik dagelijks 5 tot 10 gram gebruikte, nu is mijn vraag hoe gevaarlijk is dit. Heb zelf namelijk geen klachten na der hand gehad. Ook met afkicken amper tot geen verschijnselen gehad. Heb ik nou geluk gehad? Ik hoor graag van jullie terug.

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Bedankt voor je vraag. Knap dat je dit achter je hebt kunnen laten, nu is het een kwestie van volhouden. Je gebruik was fors en daar zou je inderdaad ontwenning bij verwachten. Alleen maar fijn dat dit niet het geval was. In de praktijk zien wij dit bij reguliere middelen (alcohol, coke etc.) ook weleens terug. Het hangt erg van de persoon af of hij/zij ontwenning ervaart. Over 3-mmc weten we helaas ook nog maar weinig, dat geldt ook voor hoe het afkicken werkt. Informatie zoals die van jou is dan ook nuttig voor ons om te weten. We weten wel dat craving (sterke drang om te gebruiken) wel een grote rol speelt bij 3-mmc.

In hoeverre het gevaarlijk is geweest wat je gedaan hebt is lastig vast te stellen. Over dit middel is nog maar weinig bekend en er is al helemaal weinig bekend over de lange termijn effecten. Ik zie dat je nog jong bent in ieder geval, je hebt nog een leven voor je. Probeer de aandacht te houden op clean blijven, dan kan een mensenlichaam gelukkig goed herstellen.

Vriendelijke groet,

Calvin

 

20 februari 2023
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG