Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Hoi, Ik was vanaf mijn 15e tot 19e verslaafd aan ketamine en was daar bijna 2 jaar clean van na een klinische opname van 10 weken. Na 1 jaar en 11 maanden heb ik dit na maanden verlangen toch opgegeven. In de eerste instantie was ik teruggevallen met mijn drug of choice, ketamine dus. Daarbij was ik ook nieuwsgierig naar 3mmc en ik was natuurlijk gelijk verkocht en gebruik dus sinds 28 december dagelijks 3mmc, laatste tijd slaap ik maximaal 4 uur in de nacht en als mijn wekker gaat om half 6 kan ik (volgens mijn verslaving dan) niet anders functioneren dan door dan al te beginnen omdat mijn dagen vrij intensief zijn. Toch begin ik de vele nadelige kanten te zien en voel ik me tegenover iedereen om mij heen schuldig (een paar mensen weten van een terugval af maar niemand weet dat ik sinds dien ook elke dag gebruik. Omdat ik het moeilijk vind om dit tegen mijn omgeving te vertellen ondanks dat het wordt aangeraden wil ik eerst kijken of ik het zelf in mij heb om opnieuw af te kicken door een plan te maken en ook weer 3 keer per week naar meetings te gaan. Ik vraag me af of dit verstandig is en ik niet hoef te detoxen. Ik zit op ongeveer 4 gram per week. En dan mijn volgende vraag; als het verstandig is om wel eerst te detoxen kan dat ook zonder dat daarna een klinische opname volgt gelijk? Groetjes

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller, 

Wat vervelend om te horen dat je een terugval hebt gehad. Je was bijna twee jaar clean (wat hard werken is) en belandde recent in een andere verslaving. Nu sta je op het punt om het clean zijn weer op te pakken en dat is ontzettend moedig van je. Het beseffen dat het gebruik weer een probleem is één, maar er dan iets mee doen twee. Dus wat dat beteft heb je al een grote stap overwonnen.

Wat jouw situatie wel lastig maakt, is dat je met veel schaamte te maken hebt. Dat is logisch, want je wil de mensen om je heen niet weer teleurstellen. Toch zou ik, hoe moeilijk ook, je wel willen adviseren om dit te delen met naasten. Terugval is iets dat voor kan komen bij een verslaving en voor jou net zo moeilijk als voor de mensen om je heen. Door het voor jezelf te houden, houd je ook het verslavingsgedrag namelijk in tact (het stiekem gebruiken). Daarbij zou ik je ook adviseren om contact te zoeken met de verslavingszorginstelling waarbij je eerder ook in behandeling bent geweest. Zij kunnen opnieuw met jou gaan kijken hoe zij jou kunnen ondersteunen en wat het beste plan kan zijn. Uiteraard is het zelf proberen goed, maar spreek dan een deadline met jezelf af. Als het voor die tijd niet lukt, dan moet ik echt aan de bel trekken en om hulp vragen. 

Over de 3-mmc. Daar is helaas nog maar weinig van bekend. Heb je last van ontwenning als je het een tijd niet zou gebruiken? Dan zou ik wel overwegen om een klinische detox te doen, voor de veiligheid. Je bent immers omringt door verpleegkundig personeel die jij in de gaten kunnen houden. Wat wel duidelijk is van 3-mmc, is dat de craving immens is. Weeg goed af of je dit kunt weerstaan in je eentje, of dat wat extra hulp prettig is. Nogmaals, jouw vorige behandelaren kunnen je hier uiteraard weer in ondersteunen. 

Ik wil je tot slot in ieder geval een compliment geven. Ik vind het moedig van je dat ons benaderd hebt, erkent hebt dat je aan de slag gaat met je probleem en ik wil je veel succes wensen! 

Vriendelijke groet,

Calvin 

10 maart 2023
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG