Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Hi, Ik gebruik op het moment het medicijn Terbinafine tegen mijn kalk nagels (nu zo'n 3 weken ongeveer) en ik ga binnenkort weer naar een festival en ik zou dan graag iets van MDMA, XTC of Miauw willen pakken. Mijn kuur van het medicijn duurt 3 maanden en ik vroeg me af of ik alsnog gewoon kan gebruiken (in mindere mate uiteraard). Ik weet zelf namelijk niet wat de risico's dan zijn en of dit een erg slechte combinatie is samen.

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller, 

Goed dat je deze vraag stelt en hopelijk bereikt dit antwoord jou nog tijdig. Over miauw (4-mmc) kan ik weinig tot niets zeggen, omdat het middel nauwelijks tot niet onderzocht is en er ook niets bekend is over de wisselwerking met Terbinafine. Wil je geen risico lopen, gebruik dan beter geen 4-mmc.

Mdma en xtc zijn het zelfde (mdma is de werkzame stof in xtc). Daarover kan ik het volgende zeggen. Terbinafine remt een enzym dat nodig is om MDMA af te breken, dus dat de mdma jouw lichaam weer afgebroken kan verlaten via urine. De spiegel van mdma stijgt dus meer dan zonder deze antibiotica en dat maakt de risico’s dus een (onbekend) stuk hoger. Je zou kunnen compenseren door xtc bv de helft lager te doseren. Gebruikelijk is maximaal 1,5 mg -geteste- mdma per kg lichaamsgewicht. Rekensom: als je 60 kg weegt, ligt de maximale dosering op 90 mg, maar door de Terbinafine zou je om risico's de beperken de helft moeten doseren (45mg). Je kan zo een dosering alleen bewerkstelligen als de pil getest is en je precies weet hoeveel mg mdma er in de pil zit.

Maar de mate van spiegelstijging is per persoon verschillend en dat maakt de uitkomst dus onzeker.  Verder zijn er vaak bijwerkingen van terbinafine: opgeblazen gevoel, misselijkheid, buikpijn, diarree, verminderde eetlust. Pijn in spieren en gewrichten en allergische huidreacties. Verder ook vaak hoofdpijn, vermoeidheid en je ziek voelen. Als je daar last van hebt, is dat nog een extra reden om niet te combineren. Na stoppen met Terbinafine dien je voor de zekerheid 1 week aan te houden voordat je xtc kan gebruiken. Ook moet je bloed gecontroleerd zijn voor en tijdens de behandeling. Soms ontstaan daar afwijkingen door het medicijn. 

Kortom, het gebruiken van drugs in combinatie met Terbinafine is tricky. De effecten kunnen veel heftiger uitvallen dan verwacht en als je bijwerkingen ervaart kunnen deze ook erger worden.

Vriendelijke groet,

Calvin 

14 april 2023
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG