Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

ik heb een vraag over 4HO-Mipt. Wat zit er eigelijk in en hoe gevaarlijk is het? Ik neem altijd een half of zelfs kwart pilletje. Afgelopen weekend heb ik het voor het eerst gecombineerd met alcohol en een heel klein beetje xtc en dat is misschien niet zo'n goed idee geweest. Avond begon 4 glazen voka toen een half pilletje Mipt. Einde van de avond nog 2 glazen vodka en een Gin en een heel klein korreltje XTC. Ik had de dag erna niet echt heel veel last ervan maar merkte maandag dat mijn onderarm 'verdoofd' aanvoelde. Inmiddels is donderdag en nog steeds voelt het als verdoofd. Ik kan er wel van alles mee maar als ik over min arm wrijf voelt het nog steeds alsof het verdoofd is. Benieuwd of dit nog weggaat en welke combinatie van alles dit veroorzaakt zou kunnen hebben?

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller, 

Goed dat je even contact zoekt.

4-HO-MipPt behoort tot de trypatmine achtigen en heeft een vergelijkbaar effect met een beter bekende stof psilocine (dat in paddo's/truffels voorkomt). Het middel is dus psychedelisch en wordt ook op internet vergeleken met het nemen van truffels of paddo's. Alexander Shulgin heeft in 1979 ooit de werking hiervan geëvalueerd en beschreef het als zeer inzichtgevend en een zeer erotische ervaring. Er is ontzettend weinig data bekend over dit middel en dan specifiek de faramceutische mogelijkheden, hoe het lichaam het middel verwerkt en de toxiciteit. Vandaag de dag wordt het vooral verkocht voor recreatief gebruik om mee te trippen en wordt het als reseach chemical gelabeld. Zoals beschreven is er nog zeer weinig bekend en kan het combineren met andere middelen ook onbekende wisselwerkingen teweeg brengen. Daarom is het combineren sowieso af te raden. 

Wanneer je last ervaart van fysieke klachten na het gebruik van drugs, is het altijd raadzaam om naar je huisarts te gaan. Dat is altijd het advies bij gevoelloosheid.

Het kan zo zijn dat er gedrag is geweest tijdens of na de trip die voor bijvoorbeeld een beknelde zenuw heeft gezorgd. Onder invloed ga je namelijk sneller je grenzen over terwijl je dat niet door hebt. Fysiotherapie kan dan verlichting brengen. Laat de huisarts het even beoordelen.

Vriendelijke groet,

Calvin 

01 mei 2023
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG