Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Beste, Ik ben een man van 35, 1.95m 80kg en gebruik momenteel het medicijn Lonnoten Minoxidil 2.5mg orale tabletten. 1x per dag en 1 x per dag finasteride 1mg om AGA mee te vertragen. Mijn vraag gaat over de minoxidil die ik gebruik en partydrugs. Ik gebruik de minoxidil nu ongeveer 1.5 jaar en ervaar hier geen lichamelijke klachten of bijwerkingen van. Op regelmatige basis controleer ik mijn bloeddruk en hartslag en deze zijn altijd ongeveer hetzelfde gebleven en gemiddeld rond de 120/80 en 60 in rust. Ik ga wel eens naar een festival en gebruikte daar vroeger altijd XTC of 4FA, ik wil dit graag nog eens doen maar ben toch iets terughoudend geworden door de minoxidl. Vorig jaar besloot ik voor een festival een 3tal dagen voor het feest te stoppen met het gebruik van de minoxidil om op het feest drugs te kunnen gebruiken. Begon me de dag van het festival toch wat vreemd te voelen, dat uitte zich in benauwdheid, vermoeidheid, en lichtelijk gejaagdheid. De bloeddruk en hartslag regelmatig gecheckt maar deze bleven gelukkig normaal en toonde geen afwijkingen. Heb toen de keuze gemaakt nuchter te blijven op het feest, naarmate de dag vorderde verdwenen de klachten ook weer. Heb avonds weer de normale dosering minoxidil ingenomen, daarna geen last meer gehad. Achteraf gezien is het niet zo slim geweest te stoppen, ook een kleine dosering minoxidil doet wel zeker wat met het vaatstelsel en hier zomaar mee stoppen kan misschien wel, maar het lichaam heeft zeker tijd om zijn balans weer te vinden. Mijn vraag is eigenlijk, ik gebruik nu elke dag consistent de 2.5mg minoxidil per dag, en voel mij prima, bloedruk en hartslag zijn ook prima. Zou ik MDMA of 4FA kunnen nemen zonder problemen, ik zou graag de mogelijke risico's weten, is het verantwoord om te doen of kan dit echt levensbedreigend zijn? Alvast bedankt!

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Minoxidil heeft vaak bijwerkingen. Al heb jij ze niet, ik noem ze toch even: Zeer vaak (> 10%): verhoogde hartslag, ontsteking van het hartzakje, toegnomen haargroei, haarkleurveranderingen. ECG–veranderingen. Vaak (1–10%): vocht en Natrium vasthouden. Maag-darm klachten. 

Xtc of 4-FA kan de bloeddruk tijdelijk wat verhogen. Dat vormt meestal geen probleem. Er zijn geen wisselwerkingen verder, dus stoppen was en is niet per se nodig.  Daarmee verwacht ik dat er geen extra risico's zijn, de gewone zonder medicatie wel.

Mvg,

Gerard A

drugsarts 

 

 

30 mei 2023
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(1 Stem)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG