Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Hallo, Ik heb tijdens de skivakantie veel gedronken. Nu 25 dagen later moet ik terug bloed laten prikken ivm cdt waarde. Zouden die voldoende gezakt zijn om onder de afkapwaarde van 2,4 te geraken. Ik weet dat de halveringstijd 10-14 dagen bedraagt,... Is er geweten hoeveel punten per dag cdt verlaagt? Met vriendelijke groeten,

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Het klopt inderdaad dat de halfwaardetijd van CDT 10 tot 14 dagen betreft, echter kan het tot wel zes weken duren voordat je niveau van cdt weer normaal is. Daarnaast wordt ook vaak nog naar andere leverwaardes gekeken bij dergelijke tests. Denk aan de volgende leverenzymen: ASAT, ALAT, GGT en LDH. Deze enzymen komen vrij wanneer je veel alcohol drinkt (en komt over het algemeen meer voor bij chronisch alcoholgebruik). Bij ernstige schade aan de lever duurt het enkele maanden voordat die waardes weer hersteld zijn tot normaal, maar bij een op zichzelf staande week van alcohol consumpties zal die niet zo zeer verhoogd zijn als dat het bij structureel alcoholgebruik is.

Concluderend kun je dus stellen dat 25 dagenvaak  te weinig is. Als het om tests gaat aangaande het rijbewijs, informeer je dan of het mogelijk is om de test uit te stellen.

Vriendelijke groet,

Calvin

12 mei 2023
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(1 Stem)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG