Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Hoi, ik slik sinds een maand of 4 het medicijn sertraline (een antidepressivum). Nu weet ik dat het gebruik van xtc in combinatie met deze medicijnen sterk wordt afgeraden ivm bijvoorbeeld serotoninesyndroom. Nu zou ik graag eens 2-cb willen proberen, in een lage dosering aangezien ik heb gelezen dat dit in een lage dosis kan lijken op xtc. Nu heb ik al een beetje rondgezocht op internet en ik kan nergens echt concreet vinden of 2-cb en de medicatie te combineren zijn. Mijn vraag is dus kan ik 2-cb en sertraline combineren? Zo ja, waar moet ik dan op letten?

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Over het algemeen adviseren we heel voorzichtig te zijn om psychedelica te gebruiken als je al medicatie slikt en als je aan bijvoorbeeld depressie of angst lijdt. Ook gebruik je de sertraline nog relatief kort en dan hebben de meeste mensen nog wel last van angst of somberheid.

1. De kans op een bad-trip neemt in het algemeen toe; Door de soms overweldigende ervaring van hallucinaties kun je erg angstig worden en misschien een verergering van depressie krijgen. Je moet 2C-B en elke drug eigenlijk, alleen gebruiken als je je goed voelt en openstaat voor de ervaringen, in een veilige omgeving, waar ook iemand is die nuchter blijft om gerust te stellen al het misgaat.

2. De interacties (wisselwerkingen) zijn niet goed bekend. Het is wel zo dat zowel de SSRI als de 2C-B invloed op het serotoninetransport heeft, waardoor je meer of minder effect kan verwachten dan bij 2C-B alleen. Al met al reden voor extra voorzichtigheid en laag doseren als je het toch doet. De hallucinogene effecten komen juist na een wat hogere dosering ( > 15 mg) daaronder zal het waarschijnlijk meer stimulerende effecten hebben.

Op onze site zit een zoekfunctie om in eerder gestelde vragen te zoeken naar de combinatie van 2C-B met antidepressiva. Daar kan je eventueel nog meer informatie vinden. Zie hier

Hartelijke groet,

Karin W, huisarts Drugsinfoteam

04 augustus 2023
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(1 Stem)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG