Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Van een aantal drugs zijn er zorgen over neurotoxiciteit. XTC is hier het grote voorbeeld van natuurlijk. Ik vraag me af of verschillende drugs die neurotoxisch kunnen zijn elkaar versterken of dat ze op een andere manier/receptor toxisch zijn? Ik heb de laatste paar maanden 1x XTC, 1x3MMC en 1x 2CB gedaan. Heeft dat een negatief effect op elkaar? En als ik ketamine doe binnenkort? De lange termijn werking van één drug is nog wel te vinden maar van meerdere (niet tegelijk genomen) nouwelijks. Bedankt!

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller, 

Helaas kan ik hier ook kort over zijn dat er maar weinig tot niets bekend is over de exacte schadelijkheid van combineren van middelen. Er zijn naar dit onderwerp nauwelijks tot geen onderzoeken gedaan. Ik denk dat je hypothetisch wel kan stellen dat combinatiegebruik voor meer neurotoxiciteit zorgt. Puur om het feit dat er simpelweg meer schadelijke stoffen in de hersenen zijn, je receptoren meer overbelast en je lichaamstemperatuur bij uppers hoger kan worden. Maar, dit is niet op de wetenschap gebaseerd en alleen op basis van wat we over het gebruik van enkele middelen weten. Over de nieuwere middelen zoals 3-mmc is er weinig bekend en wat we weten is veelal gebaseerd op gebruikerservaringen. Lange termijn effecten of risico's zijn er nog maar nauwelijks bekend. 

Het combineren van middelen raden wij dus ook altijd af. 1. Gezien de onvoorspelbare reacties die het kan geven. 2. Dat er nog soms onbekende en onvoorziene wisselwerkingen zijn met de middelen. 3. En tot slot omdat combinatiegebruik mogelijk tot meer (hersen)schade zou kunnen leiden. Dus om antwoord op je vraag te geven. Meerder soorten drugs gebruiken in korte tijd kan een negatief effect op elkaar hebben en houd daarom ook altijd een periode van twee tot drie maanden pauze tussen het gebruik. 

Vriendelijke groet,

Calvin

14 augustus 2023
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG