Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Dag Ik ben 71 jaar, heb uitgezaaide prostaatkanker kanker en onderga nu hormoon therapie in combinatie met Abitotron den prednison.. Wij zijn swingers en gebruiken op een feestje een pilletje xtc en twee keer een snuifje kets. mis de combinatie van deze medicijnen en de drugs gevaarlijk?

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Abirateron geeft o.a. vaak hoge bloeddruk en een verlaagd kalium in het bloed. Ook vaak hartklachten. Ook kan dit middel de spiegel van xtc verhogen. Door een wisselwerking (interactie). Nog een reden tot extra voorzichtigheid.

Het risico van de combinatie prednison met XTC is niet bekend, maar er is wel een theoretisch antwoord. Prednison is een corticosteroïde hormoon dat het immuunsysteem en daarmee ontstekingsreacties remt. Regelmatig gebruik van XTC kan de afweer ook verlagen. Er kan ook een wisselwerking zijn omdat prednison een licht dalende invloed kan hebben op serotonine in het lichaam, waar drugs dat juist verhogen. Dan zou het effect van de drugs dus verminderd kunnen worden, waardoor iemand weer extra wil nemen, wat gevaarlijk is voor overdosering. Ook belangrijk: prednison kan bijwerkingen hebben. Soms van psychische aard zoals onrust. In zo'n geval kunnen drugs dat verergeren. 

Niet ideaal dus maar het kan ook goedgaan. Als je kiest voor gebruik, zorg dan dat je niet 'een pilletje' neemt maar een geteste sterkte 70 tot 100 mg MDMA. Dan verlaag je risico's weer, als zijn ze nooit nul.

Het beste!

vr grt

Gerard A

drugsarts 

 

11 september 2023
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG