Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Beste, ik ben op zoek naar kruiden om thee van te maken of te roken die ongevaarlijk zijn voor mensen die een beetje gevoeliger zijn voor psychoses, maar die wel een soort high of andere leuke effecten hebben zoals blauwe lotus. Ook zou ik graag specifiek willen weten of damania een goed idee zou zijn om te proberen omdat ik weet dat dit ook een psychoactief element heeft.

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller, 

Bedankt voor je interessante vraag. Door de gevoeligheid voor psychoses zijn wij terughoudend met advies rondom het gebruik van drugs en roept dit ook vragen op. Is er gevoeligheid voor psychoses doordat iemand een drugsgerelateerde psychose heeft gehad, of is de persoon zelf gevoeliger door aanleg? Sowieso raden wij geen middelengebruik aan bij mensen, maar geven wij mensen advies over het beperken van risico's door het gebruik van drugs. Daarom kunnen we ook niet met je meedenken in welke kruiden jij wel of niet kunt gebruiken die een soort high geven of leuke effecten hebben. Wij raden het gebruik van deze middelen in jouw situatie liever af, door de gevoeligheid voor psychoses die je beschrijft.

Daarnaast is er over het gebruik van sommige kruiden en dergelijke ontzettend weinig onderzoek gedaan en weten wij ook nog maar weinig van de risico's of lange termijn effecten, dit is ook al een indicatie om het gebruik liever af te raden. Over blauwe lotus en damiana is echter wel e.e.a. bekend, maar vaak zijn de bronnen vaak discutabel. Onze arts heeft ooit het volgende over blauwe lotus gezegd: 'het risico op psychoses ontsaat bij blauwe lotus pas bij vijf keer de aangeraden dosis' . Deze vraag is toentertijd ook gesteld door iemand die psychosegevoelig is. Wat betreft de damiana raden wij dit ook liever af om te gebruiken, daar we nog maar ontzettend weinig van de risico's zeker met betrekking tot psychoses van damiana weten. Vanuit gebruikersreports weten we dat het een mild cannabisachtig effect heeft en dat het bij vrouw menstruatiekrampen zou verlichten. Het zou ook seksueel stimulerend werken. Echter staat dit bewijs niet onomstreden vast. 

Hopelijk is jouw vraag hiermee voldoende beantwoord. 

Vriendelijke groet,

Calvin 

22 september 2023
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG