Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Beste medewerkers van Drugsinfo team, Ik heb een vraagje: Geeft Strattera ADHD medicatie, gewenning, als je elke dag dezelfde dosering(in mijn geval 10 mg) slikt? (Ik heb zelf geen ADHD) Ik las op internet dat het in ieder geval niet verslavend werkt. Ik hoor het heel graag van u. Hartelijke groeten

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Beste dhr Bezemer,

Uit je vraag maak ik op dat je dit medicijn niet neemt om de symptomen van ADHD te behandelen. Mijn vraag is dan uiteraard voor welke diagnose je dit medicijn krijgt voorgeschreven? In principe is dit medicijn niet verslavend en heb je er niet steeds meer voor nodig om de werking te behouden. Wel komt deze informatie uit studies die gedaan zijn bij mensen die dit medicijn krijgen als behandeling voor ADHD. 

Misschien is het wel goed om te weten dat indien je dit medicijn neemt om concentratie te verbeteren terwijl je geen ADHD diagnose hebt, we nu weten dat het ook de concentratie kan verslechteren. Het is dus wel belangrijk om met je behandelaar het effect te evalueren.
Je kan ook andere bijwerkingen hebben. Vaak komen voor:
Geen eetlust, irritatie, stemmingswisselingen, slapeloosheid, angst, depressie en depressieve stemming, tics. Duizeligheid, wijde pupillen, obstipatie, huiduitslag, jeuk, vermoeidheid, lusteloosheid, borstkaspijn, gewichtsverlies. 
Goed om even te checken.
hartelijke groet,

Karin W, huisarts Drugsinfoteam.
 

18 september 2023
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG