Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Hallo, ik drink graag een paar koppen koffie per dag. Ik vroeg mij af wat de effecten zijn van Cafeïne op XTC/MDMA. Versterkt of verminderd Cafeïne de piek of effecten van de XTC/MDMA?

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller, 

Ik denk niet dat jij je zorgen hoeft te maken over de invloed van een paar kopjes koffie per dag. Waarschijnlijk ben je aan dat effect gewend. Als je het niet gewend bent, kan het waarschijnlijk wel invloed hebben op de effecten van xtc. In Nederland wordt geschat dat volwassenen vanaf 19 jaar tussen de 185 mg en 371 mg cafeïne binnenkrijgen per dag (bron). Cafeïne zorgt in lage doseringen voor meer alertheid, maar kan in hoge doseringen voor onrust, hoofdpijn, spanning en hartkloppingen zorgen. Xtc kan deze symptomen ook veroorzaken dus als je dit al ervaart, dan is het mogelijk dat de symptomen erger worden als je veel koffie hebt gedronken voorafgaand. 

Echter komt het in praktijk nauwelijks voor dat iemand klachten heeft tijdens xtc gebruik door het drinken van koffie. Wil je het risico niet lopen, sla dan een keer een dagje koffie drinken over. Na ongeveer tien uur is de cafeïne van je laatste kopje koffie wel uit je lichaam. Check wel eerst even of je goed reageert op het overslaan van koffie. Sommigen krijgen daar namelijk flink hoofdpijn door.

Vriendelijke groet,

Calvin 

 

18 september 2023
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG