Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Ik hoor om mij heen over het gebruik van Pluto vapes. Wat is dat?

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Je wilt weten wat Pluto vapes zijn. Ik neem aan dat je ook meer wilt weten over de risico's en het gebruik van Pluto vapes.

Pluto is een drug die we maar enkele keren op hebben zien duiken in Nederland. Het gaat om een vape waarin vloeistof wordt verdampt.

We hebben enkele personen gesproken die dit middel hebben gebruikt. Op basis van de effecten die ze beschreven lijkt het er op dat de vape vloeistof een cannabisachtige stof bevat. Het is nog niet duidelijk om welke stof het precies gaat. Er gaan geluiden op dat de het gaat om hexahydracannabidinol (HHC). Dit is mogelijk, maar nog niet aangetoond (januari 2024). Mogelijk is de cannabisachtige stofje in combinatie met nicotine aanwezig in de vloeistof.

Op basis van de casussen die we hebben gezien met dit middel verwachten we dat het tenminste vergelijkbare risico's heeft als 'reguliere' cannabis als hasj en wiet. Echter is dit op basis van maar enkele bekende gevallen. Het goed kunnen dat dat gaat veranderen als er meer bekend wordt over dit middel. Iemand is dus echt zijn eigen proefkonijn als men besluit dit middel te gebruiken. We raden om die reden het gebruik van Pluto af.

Sjoerd

16 januari 2024
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(4 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG