Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Hoi ik heb een vraagje ik heb namelijk ook last van die schokken nadat ik 2 dagen achter mekaar xtc heb gedaan. de eerst dag nam ik 2 pillen en heb de eerste pil rond 20:00 ingenomen en de tweede pil rond 23:30 die zijn uit gewerkt rond 06:00/07:00 uur, en toen ben ik om 08:30 in slaap gevallen. ik werd rond 17:00 wakker en ben toen uit bed gegaan, wat weeste eten en toen gewacht rond 00:00 om weer een pil in te nemen. Ff gewacht en rond 04:00 weer eentje bij gepakt kreeg nog effect dus alles leek normaal toen weer ff gewacht tot 08:00 en daarna mijn 3e pil genomen die werkte uit rond 12:45 en ben van moei Heid in slaap gevallen. Ik heb toen heel de dag doorgeslapen tot 06:30 en toen ik wakker werd voelde ik me redelijk goed en slecht niks heel gek op te merken. Daarna viel ik in slaap en voelde ik wat schok bewegingen in men armen en benen maar die waren de volgende dag weer voorbij alleen nou vandaag woensdag dan kreeg ik last van die schokken in mijn hoofd. Is het mss tog handig om naar de dokter te gaan zo ja laat het graag weten en laatste vraag kan je roken met die schokken?

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Je hebt twee dagen achter elkaar xtc gebruikt. De eerste avond twee pillen, de tweede dag drie pillen. Je dag en nachtritme was gedurende gebruik omgedraaid. Na gebruik gebruik voelde je schokjes in je armen en benen, een paar dagen later voelde je schokjes in je hoofd. Wil wilt weten of dit ernstig is, of je er mee naar de huisarts moet en of je kan blijven roken.

Richtlijnen bij het gebruik van xtc zijn om niet vaker dan eens in de 2/3 maanden te gebruiken, goed uit te rusten voor en na gebruik en niet meer dan 1 tot 1,5 mg MDMA per kilo lichaamsgewicht te gebruiken. Weeg je bijvoorbeeld 70 kilo, dan is de richtlijn bij doseren 70 tot 105 mg MDMA op een gelegenheid. Met gebruik van vijf pillen in een weekend, verdeeld over twee dagen terwijl het dag en nachtritme omgedraaid waren, is het niet gek dat je nu klachten na gebruik ervaart. Met alleen de schokjes, ben je er eigenlijk nog goed vanaf gekomen. Deze zijn niet gevaarlijk en gaan met de tijd weer over.

Er zijn een aantal dingen die kunt doen om je herstelproces te versnellen. De schokjes die je nu ervaart zijn vooral een gevolg van je lichaam en geest die uitgeput zijn van het gebruik. Je serotoninesysteem is tijdelijk uitgeput en overbelast. Een goede basis voor herstel is gezonde voeding, een regelmatig slaappatroon en voldoende ontspanning en lichaamsbeweging. 

Daarnaast is het belangrijk om de dagelijkse bezigheden zo min mogelijk te laten beïnvloeden door je klachten. Heb vertrouwen dat deze met de tijd weer over gaan. Het inlichten van je huisarts kan nog wel belangrijk zijn. Die kan dan een goed beeld krijgen van je algehele gezondheid (dat kan ik aan deze kant van het internet niet).

Stress kan een negatieve invloed hebben op de schokjes die je ervaart. Probeer stressvolle situaties dus zo veel mogelijk te vermijden of oorzaken van stress op te lossen.

Alcohol en drugsgebruik kan je klachten in de hand werken. Zelfs cafeïne (koffie/redbull) en nicotine (vapes/sigaretten) kunen een negatief effect hebben op je klachten.

Wanneer iemand eenmaal dit soort klachten heeft ervaren, is de kans groter dat ze terug komen. Hierdoor loop je een groter risico bij gebruik van drugs dan dat je vroeger deed. Als je zou besluiten om nog eens drugs te gebruiken, zorg dan dat je goed uitgerust bent, houd 2/3 maanden pauze tussen gebruiksmomenten, combineer niet en doseer lager.

Ik hoop dat je je snel beter voelt.

David en Sjoerd

02 februari 2024
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG