Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Beste, Vorige week donderdag heb ik mijn verstandskies laten verwijderen bij de kaakchirurg. Roken en sporten mag ik volgende week maandag weer oppakken, alleen vroeg ik mij af: hoe zit het met drugsgebruik? Niet aanstaande weekend maar het weekend daarop heb ik een feestje en was ik van plan om drugs te gebruiken ( benzofury en ketamine). Nou ben ik tegen die tijd bijna 1,5 week verder maar ik wil uiteraard geen risico lopen. Wat zouden jullie mij adviseren en wat zijn (mogelijke) risico’s? Dankjewel.

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Wij raden aan minimaal 1 a 2 weken rust. Bovendien, de wond moet ook echt volledig hersteld zijn en er mogen geen klachten meer zijn. Je moet je helemaal fit voelen.

Een van de effecten van vooral de uppers zoals xtc, speed, coke en benzo fury is dat de speekselproductie afneemt. Je krijgt hierdoor niet alleen een droge mond, ook worden tanden en tandvlees minder goed beschermd. Speeksel heeft namelijk een antibacteriële werking. Heb je vlak na de operatie nog wonden, dan kunnen die eerder gaan ontsteken. Een ander punt dat je zal moeten overwegen zijn pijnklachten. Het trekken van een verstandskies kan nog een aantal dagen best pijnlijk zijn. Van gebruik van drugs kunnen spieren strak staan, met name de kaakspieren bij gebruk van benzo fury (6-APB). Het strak staan van de kaken wordt ook wel eens kaakschaatsen genoemd, omdat de kaak ongecontroleerd heen en weer kan schuiven. Dit kan erg pijnlijk zijn nadat je verstandskies is getrokken. En dan is benzo fury bovendien ook een middel met een zeer lange werkingstijd van 7 tot 10 uur met daarna nog na-effecten of vervelende bijwerkingen.

Ik hoop dat je je keuze kunt maken. Als je besluit toch iets te nemen doseer dan laag en combineer niet.

Mvg,

Ronald

16 februari 2024
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(2 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG