Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Goedemiddag, Sinds oktober bouw ík Lorazepam af. Dit is helaas een stuk lastiger dan verwacht. Een deel kunnen afbouwen met Taperingstrips maar de sprongen zijn op dit moment te groot. De ontwenningsverschijnselen die ik ervaar zijn angst, paniekaanvallen, somberheid en moedeloosheid. Op dit moment stabiliseer ik om mijn lijf rust te geven, echter na vijf weken stabilisatie blijft de angst in pieken komen, de moedeloosheid neem toe etc. Ik kan niet goed verklaren en begrijpen waarom deze klachten niet afvlakken nu ik tijdelijk niet afbouw. Ik zou graag meer informatie over hoe dit proces verloopt en waardoor de ontwenningsverschijnselen zo heftig zijn. Alvast bedankt!

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Wwat vervelend voor je die angstklachten.

Dat je ze nu nog ervaart kan komen door de oorspronkelijke angst die je had en waarvoor je de medicijnen ging nemen. Dan ben je nu gewoon te laag gedoseerd om die angst sterker te dempen met medicijnen.

Een andere reden is dat je er ook nog eens ontwenningsklachten bij hebt gekregen. Die kunnen langer aanhouden soms , zeker als je het lang hebt geslikt.

Een derde reden kan zijn dat deze ‘pammen’ juist soms angst geven als bijwerking. Dat heet een paradoxaal effect.

Je vertelt nog niet hoeveel mg je precies neemt en hoe vaak en hoe lang, dan kan ik meedenken.  Dus mail gerust nog een keer. Of vraag advies aan een verslavingsarts in jouw regio via de huisarts.

Voor nu:

Het lijkt me goed om te stabiliseren inderdaad, maar dan met diazepam, dat wat langer werkt. Zo krijg je minder schommelingen overdag. Als dan je behandelplan compleet is, dus incl. psychische hulp, dan ga je pas afbouwen. Langzaam. Onder begeleiding.  

Veel succes!

Mvg,

Gerard A

22 maart 2024
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG