Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Goeieavond, Ik overweeg een maagverkleining te laten doen (Gastric bypass > of Sleeve). Stel dat ik dit onderga en herstelt/stabiel ben, vraag ik me af of ik om de +- 3 maand nog LSD (1 druppel van 200 à 250 microgram) kan gebruiken. Hetzelfde geldt voor ketamine (4 - 6 sleutelpuntjes). Hebben jullie weet of het gebruik in combinatie met een maagverkleining kan zorgen voor maagzweren, bloedingen, andere problemen in de maag - darmen - andere organen? Heel erg bedankt voor jullie antwoord!

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Over het algemeen werken drugs en geneesmiddelen die niet via het maag-darmstelsel gaan, niet anders na een bypass (of sleeve). LSD wordt in het slijmvlies van de mond opgenomen. Een bijpass operatie heeft daar dus geen invloed op.

Wel is de dosering die je aangeeft erg hoog. Boven de 150 microgram beschouwen we als hoog. Het kan zijn dat je eerder deze hoge dosis hebt gehad en daar geen nare bijwerkingen van kreeg, maar na een maagverkleining vallen mensen gemiddeld veel af en kan het zo zijn dat deze dosis bij jou dan een sterker effect heeft omdat stoffen in je bloed zich verdelen over je lichaam, maar daar kan ik geen gegevens over vinden. Een bijwerking van LSD kan misselijkheid zijn. Verder heeft LSD geen aangetoonde negatieve effecten op je organen.

Wel kan een LSD-trip erg overweldigend zijn, zeker bij een hoge dosis. Lees je daarover goed in en gebruik alleen als je je niet angstig of somber voelt. 

Ketamine wordt ook via de slijmvliezen opgenomen. Een sleutelpuntje is 10-30 mg en een gemiddelde dosering is 30-70 mg. Je geeft aan dat je 4 tot 6 sleutelpuntjes wil gebruiken. Dit is wederom een erg hoge dosering, wat wederom een sterker effect kan hebben als je veel gewicht bent verloren. Je kan dan plotseling het bewustzijn verliezen.

Bij regelmatig gebruik van ketamine kunnen heftige buikklachten ontstaan. Gebruikers noemen dit K-cramps of ketaminekramp. Het betreft buikpijn door gastritis. Stoppen met ketamine geeft genezing. In sommige gevallen ontstaat er bloedverlies en komt dat als zwarte ontlasting naar buiten. Andere risico's bij regelmatig gebruik zijn blaasproblemen. Indien dit ontstaat kan je ook nierproblemen ontwikkelen. Nierproblemen herstellen zich over het algemeen niet volledig na stoppen met ketamine.

Mijn advies is om op onze site de informatie over doseringen nog eens door te nemen. Heel veel succes met en na je operatie.

Groet,

Karin W

Huisarts

29 april 2024
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG