Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Beste, Ik ga starten met het medicijn wellbutrin 150MG. Dit vanwege onrust, adhd, paniekklachten. Nu ga ik graag in het weekend op stap en drink dan zo’n 10 tot 12 bier, daarbij gebruik ik dan een kleine hoeveelheid cocaïne.. Pakweg de helft van een halve gram. Ik begrijp dat de werking van coke wat minder gaat worden en dat ik op m’n hartslag moet letten. Maar gaat deze combinatie ook echt levensbedreigende situaties opleveren?

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

In het weekend uitgaan en drinken en gebruiken. Dat doen heel veel mensen en misschien geeft je een moment van ontspanning of kicks. Voordat ik je vraag beantwoord zou ik toch het idee willen meegeven om dat even een poosje te skippen.

Je gaat nu aan je onrust werken met medicatie en misschien ook wel met een (lifestyle- of ADHD) coach? Dat is sowieso de beste combinatie. Doe nooit alleen maar pillen voor ADHD. Die avond van gebruik, die nacht en de dag erna ga je al missen op je weg van verandering. De kater zal de boel verergeren. De tijdelijke disbalans van je neurotransmitters ook. Onrust, ADHD, paniek zijn ook aan te pakken zonder medicijnen, dan voorkom je bijwerkingen en werk je aan de oorzaak in plaats van aan de symptomen.

Dan je vraag: 

Levensbedreigend zal het alleen kunnen worden bij te hoge doseringen en bij een aanleg voor hart-vaatproblemen. Verder: door de combinatie van coke en Wellbutrin kun je een versterkte dopamine en adrenaline stijging krijgen in het lichaam omdat beide middelen dat doen. Dat kan hart- en bloeddrukproblemen geven en misschien meer kans op psychose zoals paranoia.

Het is niet zeker of deze dosering dat al teweeg kan brengen, maar voorzichtigheid is geboden door zo min mogelijk coke te nemen bij de medicatie. Nog beter is het om een dag de Wellbutrin te staken. Of te halveren. Want bij stoppen zijn onthoudingsverschijnselen misschien, niet zeker, mogelijk.

Vaak komen bijwerkingen voor: slapeloosheid, hoofdpijn, duizeligheid, trillen, concentratiestoornissen, depressie, opwinding, onrust, angst, maag-darmstoornissen (zoals misselijkheid, braken, buikpijn en obstipatie), droge mond, smaakstoornissen, koorts en transpiratie. die kunnen nog eens versterkt worden door alcohol en coke.

Geluk,

Gerard A

Drugsarts 

 

08 mei 2024
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG