Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Heeft het gebruik van wiet invloed op het nemen van mijn mysimba? Kan je blijven blowen en tegelijkertijd ook een mysimba kuur volgen of werkt dit averechts? Aangezien je van blowen trek krijgt en de mysimba pillen juist je honger gevoel dempen?

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Het gebruik van Mysimba gaat samen met de gecombineerde leefstijl interventie (GLI) waarbij je samen met een dietist en fysiotherapeut een strak programma ingaat om te kunnen afvallen. Het is de bedoeling om in 16 weken 5% af te vallen en indien dit niet lukt het medicijn te stoppen omdat er pittige bijwerkingen aanzitten. De meest genoemde bijwerkingen van het medicijn:

Zeer vaak (> 10%): hoofdpijn. Misselijkheid, braken, obstipatie.

Vaak (1-10%): angst, slapeloosheid. Duizeligheid, trillen, smaakstoornis, traagheid, slaperigheid. Oorsuizen, duizeligheid. Palpitaties, snellere hartslag. Opvliegers, hypertensie. Droge mond, buikpijn. Hyperhidrose, jeuk, alopecia, uitslag. Vermoeidheid, zich zenuwachtig voelen, geïrriteerdheid.

Het is bekend dat regelmatig cannabis gebruik ook veel van deze bijwerkingen heeft en daarnaast lijkt het me lastiger om de leefstijladviezen (sporten) goed vol te houden als je ook cannabis gebruikt. Je geeft aan dat ook je eetlust kan toenemen door cannabis. Dat klopt en het lijkt me daarom wel zonde van alle inspanningen en bijwerkingen om deze twee te gaan combineren. Je bent goed bezig met je gezondheid kennelijk en daar past cannabis eigenlijk niet goed bij.

groet

Karin W, huisarts

18 juni 2024
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG