Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Ik moet een test laten doen voor ik mijn rijbewijs terug krijg. Wat houd dit in? Was voor 15 dagen ingetrokken. Positief op coke getest.

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Bedankt voor je vraag. Wat je nu te wachten staat, is als het goed is, het volgende: het CBR gaat een psychiatrisch onderzoek bij je uitvoeren. Dat doen ze om te kijken of een afhankelijkheid aan cocaïne hebt. Dit houdt in dat jij onderzocht wordt door een psychiater van het CBR en deze psychiater gaat je dan veel vragen stellen. Deze vragen zijn soms instinkers, wordt gedeeld door ervaringsdeskundigen. Op internet vind je hier talloze deskundigen voor die je een handje kunnen helpen. 

Daarnaast gaat het CBR aan de hand van jouw bloed testen hoeveel coke je gebruikt had toentertijd. Als je toen gestopt bent met gebruiken, is er geen probleem met een herhaalde bloedtest. Verder gaat het openbaar ministerie kijken wat ze met je rijbewijs gaan doen. Vaak krijg je voor gepakt worden met drugs op in het verkeer een boete van plus-minus €1000 euro, een cursus (educatieve maatregel alcohol en drugs in het verkeer) en ben je een jaar lang je rijbewijs kwijt. Maar, de officier van justitie bepaalt. Ben je eerder gepakt dan is de straf ook weer hoger. 
 

Veel succes in ieder geval! 

Vriendelijke groet,

Calvin

10 juni 2024
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG