Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Heeft het gebruik van 2cb invloed op je xtc trip? Stel ik gebruik 2x per jaar xtc (zodat je genoeg serotonine hebt voor een echt mooie trip) maar ik gebruik 2 weken voordat ik xtc wil gebruiken 2cb heeft dit dan effect op je xtc trip? Of verbruikt 2cb geen serotonine?

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller, 

Goed dat je dit uitzoekt. De meeste tripmiddelen werken op een bepaalde serotonine receptor, maar 2C-B heeft daar niet veel effect op. 2C-B heeft wel effect op een andere 'tripreceptor' en doet dan alsof het serotonine is en stimuleert deze receptor. Dit maakt dat de signalen die in de hersencellen aan elkaar doorgeven veranderen en daardoor ga je de wereld anders waarnemen. 2C-B verbruikt dus geen serotonine zoals XTC wel doet. 

Wel is het handig om bij het gebruik van drugs rekening te houden met de drug, set en setting. Lees even de pagina: Drug, set, setting. Het gebruik van 2C-B twee weken voor het gebruik van xtc kan wel invloed hebben op de uitwerking van xtc. De recente heftige tripervaring kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat de trip die je daarna hebt als minder intens wordt beleefd. Wat hierbij ook mee kan spelen is dat serotonine receptoren teruggetrokken of gevoeliger kunnen zijn en dit de xtc trip kan beinvloeden. Of dit gebeurt is per persoon verschillend en hangt ook af van hoe regelmatig of kort na elkaar je gebruikt. 

Tot slot wat ik zou willen meegeven is dat de kans op klachten na drugsgebruik kan toenemen als er weinig pauze zit tussen gebruiksmomenten. Door langer pauze te nemen geef je de hersenen meer tijd om tot rust te komen. Zo kunnen receptoren herstellen en is de kans op een ongewenst effect of klacht na gebruik kleiner. Hou hierbij liever rekening met een pauze van 2 tot 3 maanden tussen gebruik. 

Groet, 

Manon

 

05 juli 2024
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG