Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Beste, ik had een tijd geleden een gigantisch slechte ervaring met synthetische cannabis (Moonlight). Tijdens deze ervaring had ik teveel hijsen genomen van een (100x zo sterke) variant van Moonlight, en merkte ik snel dat ik last kreeg van hartkloppingen. Het volgende wat ik meemaakte is dat ik wakker werd op de grond aan het schuimbekken was. Mijn vraag is of dit nog negatieve effecten op mij gehad heeft/zal hebben.

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Moonlight (Boze Rook) is in werkelijkheid: synthetische cannabis. Dit weten wij omdat het een paar keer is ingeleverd bij de testservice. We weten ook dat het verschillende varianten van synthetische cannabis kan bevatten. Er is in dit geval ook nog heel veel onbekend over de risico's en effecten op lange termijn. Je bent je eigen proefkonijn. Dat je er hartkloppingen van kan krijgen is een bekende bijwerking. Hevige onrust, paranoia en bad trip ook. Wat jij hebt meegemaakt klinkt heel heftig. Hoe gaat het nu met je?

Synthetische cannabis komt over de wereld voor in tientallen verschillende merknamen. Spice en K2 zijn de meest bekende namen, maar je hebt er meer zoals: Mamba, Dream, Chili, Chaos, Aroma en nog tientallen anderen. Het ziet er vaak een beetje uit als een kruidenmengsel. Het ruikt ook helemaal niet naar wiet. Het komt meer voor in landen met een streng drugsbeleid waar wiet bezit/handel zwaar gestraft wordt, omdat synthetische wiet vaak niet onder een drugswet valt. Op dit moment duikt het zeer incidenteel in Nederland op als het product 'Moonlight' via internet/webshops en in de swingers-scene. Synthetische cannabis kent forse risico's. Deze synthetische varianten hebben een zeer sterk effect op bepaalde receptoren in de hersenen. Veel sterker dus dan gewone cannabis. Sommige van deze synthetische stoffen zijn dus erg potent. De effecten kunnen heel snel opkomen en heel heftig zijn. De effecten kunnen heel snel overslaan van een ontspannen, seksueel geprikkeld en opgewekt gevoel, naar hevige onrust, denk- en geheugenproblemen, paranoia, hartkloppingen en angst. Het is niet te vergelijken met het roken van gewone cannabis. Verschillende synthetische cannabis varianten van verschillende sterktes zitten in pakjes van hetzelfde merk. Daarmee verschilt het risico dus van pakje tot pakje en is matig/verstandig doseren dus vrijwel onmogelijk. Vanwege de sterkte wordt synthetische cannabis ook in verband gebracht met psychoses. Verder is er een risico op een sterke lichamelijke verslaving en wordt het in verband gebracht met dna-schade en een verhoogd risico op kanker. Verdere lange termijn effecten van synthetische cannabis zijn grotendeels nog onbekend. Tot slot zijn er ernstige gezondheidsincidenten in het buitenland geweest. Risicobeperking is alleen al vanwege het onmogelijke manier van correct doseren en de diversiteit van stoffen in de pakjes onmogelijk. Bovendien zijn veel risico's nog onbekend en gebeuren er echt onvoorspelbare heftige dingen met synthetische cannabis. Wij raden het gebruik van synthetische cannabis af.

Dit is alles wat we weten. Het is moeilijk te zeggen of er nog gevolgen zullen zijn voor je gezondheid. Als je nu klachtenvrij bent zou ik mij niet onnodig druk gaan maken. Heb je wel nog last van klachten, laat het ons dan weten.

Mvg,

Ronald  

08 maart 2019
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(5 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG