Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

waar word drugs van gemaakt het moet kunnen

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Er zijn ontzettend veel verschillende soorten drugs, dus ze worden ook allemaal ergens anders van gemaakt. Sommigen worden gemaakt in een laboratorium, sommigen groeien zelfs in de natuur en je hebt drugs die gemaakt worden van de plant in de natuur. Daarnaast bestaan er ook drugs die door dokters zijn gemaakt. Deze middelen kwamen eerst op de markt omdat ze in ziekenhuizen gebruikt worden en werden later ook als drugs gebruikt. 

De drugs die in de natuur groeien zijn bijvoorbeeld tabak, cannabis, paddestoelen (voor paddo's), de cocaplant (waar uiteindelijk cocaïne van gemaakt wordt) en papaver (waar uitendelijk heroïne van gemaakt wordt). Deze planten groeien niet overal op de wereld, de cocaplant vind je voornamelijk in Colombia en de cannabisplant vond je voorheen alleen in warme landen. Nadat ze de cannabisplant zijn gaan kruisen met andere planten werd het mogelijk dat deze op meerdere plaatsen in de wereld kon groeien. 

In de natuur komen ontzettend veel paddestoelen voor. In welk bos je ook loopt, je vindt er paddenstoelen. Sommigen zijn giftig en anderen kun je door je eten heen doen. Maar, er bestaan ook paddestoelen die eigenlijk drugs zijn en die ervoor zorgen dat je dingen ziet die er niet zijn (hallucineren). 

De papaverplant is een plant die opium bevat. Opium is ingedroogd wit melksap van van deze plant en dat bevat een aantal alkaloïden, waaronder codeïne en morfine. Deze twee middelen zijn erg belangrijk voor geneesmiddelen als hoestdrank en pijnbestrijding. Waar deze plant ook erg bekend van is de heroïne die eruit gewonnen wordt. 

Dan nu de drugs die in labs gemaakt worden. Speed en xtc worden vrijwel hetzelfde gemaakt, alleen de grondstoffen verschillen van elkaar. Als mensen die drugs maken speed of xtc maken, dan doen zij allerlei chemische stoffen bij elkaar in grote ketels. Deze stoffen reageren op elkaar en zo onstaat speed of xtc. 

Ook wordt cocaïne in een drugslab gemaakt. Uit de plant worden stoffen onttrokken met andere chemische stoffen. 

Drugsinfo heeft daarnaast ook nog een mooie werkstukwijzer, daar kun je nog meer informatie vandaan halen! 

Vriendelijke groet, 

Calvin 

16 april 2019
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(4 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG