Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Dit is geen vraag dit is een waarschuwing, op een site word er onder de naam ‘sloth juice’ ook een syntetische cannabis verkocht, deze is bedoeld voor e-sigaretten en werkt erg snel, uit eigen ervaring kan ik zeggen dat het heftig spul is. Mvg

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Bedankt voor je bericht. Lees hier meer over de risico's van synthetische cannabis.

Synthetische cannabis komt over de wereld voor in tientallen verschillende merknamen. Spice en K2 zijn de meest bekende namen, maar je hebt er meer zoals: Mamba, Dream, Chili, Chaos, Aroma en nog tientallen anderen. Het ziet er vaak een beetje uit als een kruidenmengsel. Het ruikt ook helemaal niet naar wiet. Ik kende het nog niet als E-Liquid.

Het komt meer voor in landen met een streng drugsbeleid waar wiet bezit/handel zwaar gestraft wordt, omdat synthetische wiet vaak niet onder een drugswet valt. Synthetische cannabis kent forse risico's. Deze synthetische varianten hebben een zeer sterk effect op bepaalde receptoren in de hersenen. Veel sterker dus dan gewone cannabis. Sommige van deze synthetische stoffen zijn dus erg potent. De effecten kunnen heel snel opkomen en heel heftig zijn. De effecten kunnen heel snel overslaan van een ontspannen, seksueel geprikkeld en opgewekt gevoel, naar hevige onrust, denk- en geheugenproblemen, paranoia, hartkloppingen en angst. Het is niet te vergelijken met het roken van gewone cannabis. Verschillende synthetische cannabis varianten van verschillende sterktes zitten in pakjes van hetzelfde merk. Daarmee verschilt het risico dus van pakje tot pakje en is matig/verstandig doseren dus vrijwel onmogelijk. Of dit ook voor e-liquids geldt is gissen.

Vanwege de sterkte wordt synthetische cannabis ook in verband gebracht met psychoses. Verder is er een risico op een sterke lichamelijke verslaving en wordt het in verband gebracht met dna-schade en een verhoogd risico op kanker. Verdere lange termijn effecten van synthetische cannabis zijn grotendeels nog onbekend. Tot slot zijn er ernstige gezondheidsincidenten in het buitenland geweest. Risicobeperking is alleen al vanwege het onmogelijke manier van correct doseren en de diversiteit van stoffen in de pakjes onmogelijk. Bovendien zijn veel risico's nog onbekend en gebeuren er echt onvoorspelbare heftige dingen met synthetische cannabis. Wij raden het gebruik van synthetische cannabis af.

Mvg,

Ronald

28 mei 2019
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(23 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG