Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Op de nacht van zaterdag op zondag heb ik veel alcohol gedronken, een kwartje xtc genomen en regelmatig poppers gedaan. Snachts heb ik moeten overgeven. de volgende dag heb ik veel water gedronken, gezond gegeten en een paar trekjes van een joint gedaan. Ik was brak maar wel ok. Nu is het maandag en ben super misselijk geworden smorgens. Ik hou niets binnen zelfs het beetje cola dat ik dronk niet. Kan dat komen door wat ik heb gebruikt op zaterdagnacht? Groetjes

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Bedankt voor je vraag. Je bent benieuwd of je misselijkheid te maken heeft met je gebruik. Dat zou kunnen, maar dat hoeft niet persé. Het kan in ieder geval veel oorzaken hebben. Xtc kan tijdens- en na het gebruik voor misselijkheid en buikpijn zorgen. Dus een directe oorzaak.

Maar het kan ook een bij-effect zijn. Namelijk door xtc (eigenlijk mdma) raakt je weerstand verminderd. Je bent dus wat vatbaarder voor ontstekingen en irritaties. Je maagwand kan ook wat makkelijker geirriteerd raken.

Als laatste kan ook alcohol gewoon je maagwand irriteren. Wanneer je drugs (en alcohol) combineert, kan je onvoorspelbare reacties krijgen. Dit kan dus ook een gevolg zijn van combinatiegebruik. Maar ik verwacht dat de klachten vanzelf wel minder worden.

Ik hoop zo je vraag beantwoord te hebben. Heb je toch nog vragen, dan hoor ik het graag.

Met hartelijke groet,

Dion

22 november 2019
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(2 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG