Pagina kop
Componence Asset List

VRAAG

Ik heb een lange tijd geleden (ongeveer een jaar geleden) voor het laatst truffels gebruikt. In totaal heb ik het ongeveer 6 keer gebruikt de eerste 4 keer was het heel erg leuk. Tot ik en een vriend het domste in ons hele leven hebben gedaan. Er was een actie 2+1 gratis. Dus wij bestelden 3 bakjes we dachten dan doen we iets meer dan 15 gram uiteindelijk hebben 22.5 gram per persoon gegeten. Dat was de ergste ervaring in mijn leven. Nu een jaar later wil ik het heel graag nog een keer proberen. Het probleem is elke keer als ik aan truffels denk of denk van ik ga het binnenkort proberen word ik heel zenuwachtig en begin ik helemaal te trillen. Ik zou heel graag weer een leuke trip beleven dus wilde ik het graag weer proberen want de trip gaat vanzelf weer over. Ik was van plan het samen met een andere vriend te doen en de jongen waar ik het de andere keren mee gebruikt heb is erbij als tripsitter aangezien hij het niet meer durft te gebruiken na de laatste keren. We willen beide 6 gram nemen omdat het zijn eerste keer is en ik niet te hard wil trippen. Nu is mijn vraag: Is de kans groot dat ik opnieuw in een bad trip land en wat kan ik doen om het te voorkomen?

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Je hebt een aantal plezierige ervaringen met truffels gehad, maar ook een bad trip. Na de bad trip maak je je zorgen of je volgende ervaring nog wel een positieve zal zijn. Je wilt weten hoe groot de kans is dat je opnieuw een bad trip krijgt en hoe je die kans zo klein mogelijk kan maken.

Het effect van een middel wordt bepaald door de drug, set en setting. De drug staat voor wat je neemt en hoeveel. De set, voor de staat van je lichaam en geest en de setting voor de omgeving waarin je gaat gebruiken. 

Bij de drug heb je al rekening gehouden. Je doseert veel lager dan de vorige keren. Het effect zal dus ook minder heftig zijn en de kans op een bad trip kleiner.

Je set is een minder goed voorspelbare factor. Hoe zit je op dit moment in je vel? Ben je uitgerust/ heb je voldoende ontspanning gehad voor je gaat gebruiken? Je beschrijft dat je best wel zenuwachtig bent/ angstig dat het mis gaat. Zou jij je daaraan over kunnen geven op het moment dat je gaat gebruiken? Heb je een plan voor als dat niet lukt? Denk bijvoorbeeld aan ontspanningsoefeningen om in je plan op te nemen. 

Als ik je verhaal zo lees kies je je setting zorgvuldig. Je bent met vrienden die je vertrouwd en er is een tripsitter aanwezig.

Helaas kan ik je bad trip kansen niet in een percentage geven. Maar door met bovenstaande factoren rekening te houden kan je de kansen wel zo klein mogelijk maken.

Ik hoop dat je er iets aan hebt.

Sjoerd

24 december 2019
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(1 Stem)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG