Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Beste, Komende zomer heb ik een 3 daags festival. Wil daar wat drugs doen waaronder xtc. Ik wil 2 dagen drugs doen. Zat te denken aan xtc en 4fmp alleen zie dat ze super slecht zijn als je ze tegelijk gebruikt maar wat als ik ze de dagen na elkaar gebruik,Met ongeveer 12 uur en genoeg slaap erbij. Als dit geen goed idee is wat zou dan een betere optie zijn. Ook zag ik dat 4fmp langer in je lichaam blijft dus lijkt het mij beter om eerst xtc te doen en dan 4fmp. Groetjes en alvast bedankt

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Bedankt voor je vraag. Het is inderdaad waar dat XTC (mdma) en 4-fmp (4-fa) combineren extra riskant is. Het vergroot elkaars risico's en geeft onvoorspelbare reacties.

Twee dagen achter elkaar drugs gebruiken is ook not-done en brengt ook risico's met zich mee. Zo merk je de tweede dag een stuk minder van de drug en gaan mensen al snel veel te veel doseren.

XTC zorgt ervoor dat je serotonine voorraad uitgeput raakt. Je hersenen hebben weer tijd nodig om te herstellen. In de eerste plaats omdat je dan weer volledig effect voelt van de XTC. En in de tweede plaats om je je hersenen niet moet overbelasten. Als je twee keer in korte tijd gebruik loop je onnodig meer risico op overbelasting, hersenschade, of vervelende langdurige psychische klachten. Om de risico's van gebruik zoveel mogelijk te beperken is de richtlijn om niet vaker dan 1 keer in de 2 a 3 maanden te gebruiken.

Doe je het wel dan zul je dus inderdaad de twee dag weinig voelen. Het gewenste love effect van XTC zal niet zo sterk doorkomen vanwege het tekort aan serotonine in de voorraad. Je zult wel behoorlijk opgepept raken. Bijslikken heeft geen zin. Je loopt dan wel meer risico en raakt verder opgepept maar het echte XTC effect krijg je niet. 

Steeds maar bijnemen is best risicovol. Als je voor de tweede dag gaat gebruiken, geef jij je lichaam niet genoeg ruimte om te herstellen. Juist op dit soort momenten ontstaan vaak hele vervelende klachten. Met andere woorden, is het niet zo handig. Daarnaast is het goed om jezelf af te vragen, wat maakt het dat je twee dagen wil gebruiken? Wat is de reden dat je naar een festival gaat? Drugs gebruiken op een festival kan heel leuk zijn, maar de valkuil ligt wel op de loer, dat het op ten duur zonder drugs gewoon niet leuk meer is. Het kan dus helpen door juist bewust ook nuchter proberen te blijven genieten.

Met hartelijke groet,

Dion

27 december 2019
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(4 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG