Pagina kop
Componence Asset List

VRAAG

Hallo, Ik gebruik nu ongeveer een half jaar citalopram 30mg en ik zou graag een keer LSD willen doen. Ik heb dit al een paar keer gedaan voordat ik mijn medicatie had en dit is mij erg bevallen. Nu weet ik dat mijn medicatie de werking van LSD tegengaat. Is er een manier om dit te omzeilen? Zou het uitmaken als ik bijvoorbeeld een dag of 2 mijn medicatie niet gebruik? Groetjes, D.

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Als je ineens 2 dagen stopt met citalopram, kun je ontwenningsverschijnselen krijgen. Daarnee is je gebruiks 'set' niet goed genoeg meer om LSD te gebruiken.

Ten tweede moet je kijken naar de reden voor de citalopram. Als dat angst of depressie is, is LSD ook riskant. Je kan een bad trip krijgen.

Eigenlijk moet alles kloppen voor veilig LSD gebruik. De vorige keren gingen kennelijk gelukkig goed. Vergelijk je mindset van nu met die van toen.

Als je kiest voor gebruik dan kan je beter aan de citalopram blijven dus. Maar niet hoger gaan doseren als je te weinig merkt.  Als dat zo is , dan moet je gewoon wachten op een levensfase zonder citalopram. Nadat je - langzaam - bent afgebouwd. 

In theorie kan er namelijk bij heel hoge doseringen van beide middelen het serotoninesyndroom ontstaan. Een levensgevaarlijke situatie als gevolg van te hoog serotonine.

Met vriendelijke groet,

Gerard A

drugsarts 

06 januari 2020
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(2 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG