Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Ik heb ong 2-3 weken geleden truffels genomen en ik krijg niet de gedachte uit me hoofd dat alles anders is ofzo en ik maak me veel drukker om dingen en ik vind alles wat ik eerst deed ook veel minder interessant of leuk om te doen ik denk heel veel na over alles. ik ben nu ook verkouden en naar de huisarts gegaan en heb erover gepraat maar hij zei dat het al uit mn lichaam was. maar ik maak me nog steeds zorgen want niets voelt meer het zelfde

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Bedankt voor je vraag. Wat vervelend dat je deze klachten hebt. Hoe gaat het nu met je? De klachten die je omschrijft zijn niet zo gek. Dat komt vaker voor. Wees in ieder geval niet bang, er kan niets stuk of kapot gegaan zijn in jou door de truffels. En het is inderdaad ook allang uit je lichaam. Hoe deze klachten ontstaan, zal ik uitleggen.

Wanneer je een tripmiddel zoals truffels gebruikt, gaat je brein tijdelijk anders werken dan normaal. Het komt vaker voor dat mensen die trippen door truffels, andere inzichten over zichzelf, anderen of de wereld krijgen. Weggestopte dingen kunnen zomaar ineens terugkomen. Soms kan dat beangstigend zijn. Soms raken mensen tijdens een trip angstig of in paniek. Vervelend, maar niet erg. Soms kan dat zonder reden, zomaar ineens komen. Als dat gebeurt, komt je lichaam in een soort stressmodus. Wat ook gebeurt als je in groot gevaar bent. Bijvoorbeeld als je aangevallen wordt door een gorilla. Dat kost heel veel energie van je lichaam en geest (hoofd, psyche of hersenen). Je kunt wat gevoeliger reageren op dingen nu. Maar dat zal ook gewoon weer over gaan. De verkoudheid is meer toeval.

Je huisarts heeft inderdaad gelijk dat het al uit je lichaam is. Maar je kan er wel klachten van ondervinden. Dat heeft dan vooral te maken met die stressmodus. Je kan dan vage klachten ervaren. Alles kan een beetje nep of anders aanvoelen. Ook erg vervelend, maar wederom niet ernstig. Probeer dus te accepteren dat het op dit moment zo is. Besef ook dat je niet in gevaar bent en dat je klachten weer over gaan. Drugs, alcohol, roken en koffie drinken kunnen wel je klachten in stand houden. Verder kan afleiding zoeken helpen, rust en regelmaat, maar ook ontspanningsoefeningen en sport. Zolang jij maar aan je lichaam laat zien dat er geen reden is voor die stressmodus. Vaak worden de klachten dan al snel minder. Het kan soms wel even duren voordat het helemaal weg is.

Blijf je klachten houden? Zijn er onduidelijkheden of heb je nog vragen? Neem dan gerust nog even contact op. Omschrijf dan even duidelijk met wat voorbeelden waar je precies last van hebt. We hebben ook een spreekuur voor mensen met dit soort klachten. Bel daarvoor naar 0883582940.

Met hartelijke groet,

Dion

11 februari 2020
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(3 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG