Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Goedemorgen Ik heb een vriendin waar ik mij zorgen om maakt . Zij slikt dagelijks paroxetine. Daarnaast blowt ze er 3 per dag. Ik had eerder al bij jullie hierover gelezen. maar ik ben er nog niet. Tevens drinkt zij een fles wijn per dag erbij . Ik kan mij helemaal niet voorstellen dat dit ok is. Ze wuift alles weg . Vindt dat het moet kunnen. Wat vinden jullie hiervan? Ik hoor het graag alvast bedankt voor t antwoorden J

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Die zorgen kan ik me heel goed voorstellen en die zijn terecht.

Het is mogelijk dat deze vriendin weg wil zijn van een pijnlijke realiteit. Deze methode kan een poosje goed gaan voor haar, maar dan zijn er nare gevolgen te verwachten.

Vaak zijn die negatieve gevolgen pas een aanleiding om over veranderen na te gaan denken.

Eén van die gevolgen is van sociale aard: vrienden die balen van een vriendin die steeds onder invloed is. Dat moet je laten weten als dat zo is.

Lichamelijk kan ze wachten op vervoersongelukken, schade aan maag, lever en hersenfuncties.

Geestelijk worden depressieve klachten juist erger op den duur. Maar op korte termijn werkt het te goed voor haar, dus leg dat maar eens uit.  Dit is de moeite waard. Vaak weten mensen dat niet. Concentratie en geheugen nemen af. Angsten kunnen toenemen.

Misschien kun je haar eens overhalen om vrijblijvend een gesprek met de huisarts te voeren. Of laten bellen met de verslavingszorg. Ook dat kan vrijblijvend zonder meteen te moeten worden opgenomen of zo. Daar werken ook ervaringsdeskundigen aan de telefoon. 

Dat je erover praat is al heel wat.

Hier vind je nog meer tips.

Met vriendelijke groet,

Gerard A

verslavingsarts 

 

 

15 mei 2020
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG