Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Ik vraag me af wat de lange termijn effecten zijn van drugs als 2C-B, LSD en XTC. Is het zo dat het al schadelijk is als je het vaker dan 1 x in de 2/3 maanden doet? Of moet je het echt vaker doen wil het slechte effecten geven op lange termijn?

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Bedankt voor je vraag. Drugsgebruik heeft altijd risico's. Zowel op korte als lange termijn. Des te vaker je het gebruikt, des te hoger de risico's meestal worden. bij 2c-b en lsd zijn er over de lange termijn effecten nog niet zo veel bekend. Bij xtc (eigenlijk mdma), zien we dat mensen veel problemen met hun geheugen, concentratie en hun stemming krijgen bij langdurig gebruik.

Bij alle middelen treedt er tolerantie op: je hebt steeds meer nodig om een effect te merken. Bij lsd lijkt dat vooral kortdurend: bijnemen of de dagen na lsd gebruikt merk je niets tot bijna niets. Maar twee maanden later, weer wel. Bij 2c-b lijkt de tolerantie wel mee te vallen, maar over de werking en risico's van 2c-b weten we nog niet zo veel. Bij xtc is het zelfde verhaal: als je de dagen na gebruik weer gaat gebruiken, zal je weinig fijne effecten merken. Vooral de vervelende effecten ervaar je dan.

Wil je meer info weten over wat de risico's zijn van drugsgebruik? Check dan onze pagina's over de drugs.

Met hartelijke groet,

Dion

06 mei 2020
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG