Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Hallo, Ik slik 10 mg paroxetine. Ik vroeg me af hoe lang deze stof nog in het lichaam aanwezig is. Is het mogelijk incidenteel een week te stoppen en een keer cocaïne te gebruiken na die week? Bijwerkingen van het tijdelijk niet nemen van de paroxetine buiten beschouwing gelaten. Alvast bedankt!

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Na één dag daalt de bloedspiegel tot de helft. Na vijf dagen is alles weg. Met onderstaande tekst kun je risico's van combineren inschatten:

Allereerst kijk je even naar de eventuele bijwerkingen van paroxetine. Het is best een rijtje met mogelijkheden. Zie de bijsluiter. Je kan daarmee nagaan welke bijwerkingen versterkt zouden kunnen worden door de upper cocaïne.

Verder zijn er geen gevaarlijke wisselwerkingen, behalve als je heel hoge doseringen zou nemen van beide middelen. Dan kan het zogenaamde serotoninesyndroom ontstaan: een gevaarlijke toestand van te hoog serotonine met oververhitting, verwardheid en epileptische aanvallen. Die kans is met 10 mg paroxetine heel klein. Dus met 5 helemaal. 

Een ander gevaar is dat je coke te lekker vindt, zeker in een fase van depressie of angst. want waarvoor neem je de paroxetine? Dat geeft een risico op herhaling en daarmee op verslaving. Je eventuele angstklachten kunnen door te veel coke ook nog omslaan naar paranoia. De dag (en) na gebruik zou je ook even somberder kunnen worden.

De paroxetine moet je eigenlijk niet minderen en zeker niet ineens stoppen. Dan loop je risico op onthoudingsverschijnselen. Maar dat weet je al. Als je wilt stoppen bouw je beter langzaam af. Als je na het stoppen opnieuw gaat slikken kan dat ook weer even duren voordat het is ingesteld

Dus liever niet doen en àls je het doet: lage doseringen aanhouden.

Doe je ons een verslag eventueel? Daar leert iedereen van.

Met vriendelijke groet,

Gerard A

15 mei 2020
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(1 Stem)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG