Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

ik heb een maand geleden op een avond voor het eerst crystel meth gebruikt. Ik verwacht ongeveer 40mg. Ook had ik twee kleine lijntjes cocaine gebruikt. Heb dagen last gehad van de meth en het werkte ruim 24 uur door. Het was afschuwelijk! Na een maand, heb ik nog steeds last van hartkloppingen. Volgens mijn huisarts komt het door stress. Ik maak me ook zorgen. Maar voor mijn gebruik had ik geen hartkloppingen. Kan meth na zo'n lange tijd nog steeds een effect op mij hebben?

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Bedankt voor je vraag. Je huisarts heeft inderdaad gelijk, je hartkloppingen komen door stress. Crystal meth (methamfetamine) kan geen hartkloppingen veroorzaken als het uit je lijf is. Dat is na ongeveer 48 uur.

Wanneer je een drug als crystal meth gebruikt, komt je lichaam in een stressmodus te staan. Zeker bij meth is dat behoorlijk heftig ook. Soms blijft die stressmodus een beetje aan staan. Mensen kunnen dan dagen tot zelf weken lang last houden van die stressmodus. Zeker als je in het dagelijks leven al last heb van stress. Als de zorgen dan komen dat jij in gevaar bent of dat er iets stuk is door het gebruik, zit je al snel vast.

Probeer de huisarts en mij te geloven dat je niet in gevaar bent. Dat de hartkloppingen door de stress komen. Probeer het te negeren en lekker door te gaan met je gewone leven. Pak je rust, eet gezond en zoek afleiding. Alcohol, drugs, koffie of roken kan je beter even laten voorlopig. Dat zorgt er namelijk voor dat de stressmodus aan blijft staan. Je zal dan merken dat de klachten al snel minder worden. Het kan soms wel even duren voordat het helemaal weg is. Wel even een kritische noot: als je in het dagelijks leven last blijft houden van stress, dan kan het wel blijven. Maar nogmaals: geen reden tot zorgen! Het gebruik staat hier dan echt los van.

Ik denk dat je hier een heel eind mee komt. Blijf je toch klachten houden? Laat het gerust weten.

Met hartelijke groet,

Dion

22 mei 2020
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG