Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Het zou fijn zijn als mijn vraag beantwoordt kan worden, want op het internet wordt ik er helaas niet duidelijker van. Voor het geval het makkelijk is, hieronder een kort verhaal met uitleg. Sinds een lange periode (hoe lang precies weet ik niet precies) gebruik ik (bijna) dagelijks cocaine. De ene keer 1 gram en de andere keer 2 gram. Meer dan dat nooit. In het begin vertoonde ik symptonen die algemeen bekend zijn bij het gebruiken van cocaine. Alleen sinds 2 weken heb ik andere veranderingen opgemerkt. Zo merk ik als ik al een paar puntjes heb gehad, dat ik een soort van spastisch begin te tikken met m'n hoofd en soms een beetje met m'n bovenlichaam ook. Ook rond de 2 weken terug heb ik het idee dat ik stemmen en dingen begin te horen die er niet zijn. Zo hoorde ik afgelopen nacht bijvoorbeeld m'n ouders een discussie voeren, schreeuwen etc. Terwijl ik op mezelf woon.. En een ander ding buiten de symptonen om. Van cocaine is bekend dat er een sterke drang is om na een (paar) puntjes weer heel snel bij te nemen. Zijn er tips / hints die eventueel kunnen helpen om die drang te verminderen ? Helemaal stoppen is natuurlijk het beste Dus ik zou het erg fijn vinden dat jullie mij hier antwoord op kunnen geven, gezien het internet te onduidelijk is met uitgebreide antwoorden.

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Beste vraagsteller,

Het blijkt dat er door het langdurige coke gebruik problemen zijn ontstaan. Je bent hallucinaties en wanen gaan krijgen en een overactief zenuwstelsel. Dat komt door voortdurende dopamine stijging in je brein.  Je bent te lang gestimuleerd geweest. Als die verschijnselen lang duren geeft een psychiater antipsychotica. Als het kort duurt kan het ook zonder. 

Inderdaad wordt stoppen het slimst. Weet je de weg om daar hulp bij te vragen? Je kan altijd vrijblijvend bellen met de verslavingszorg. Ook online heb je bijvoorbeeld www.drugsondercontrole.nl

Tegen craving helpen niet veel medicijnen. Soms helpt 5 à 10 mg diazepam. Het helpt ook als de coke gewoon op is. Dan is het handig om eerst je vaste lasten te betalen, je boodschappen in huis te hebben.  En dan kleine porties per keer te kopen.  Soms helpt ADHD medicatie: Ritalin of dexamfetamine. Vooral als je ook ADHD hebt.

Veel succes,

Mvg,

Gerard A

drugsarts

 

 

22 mei 2020
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(1 Stem)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG