Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Hallo! Ik vroeg mij af wat de mogelijkheden zijn m.b.t. het gebruik van truffels in combinatie met epilepsie. Ik heb verschillende vragen gelezen op jullie website, echter wordt er vaak geen ervaring meer gedeeld n.a.v. de gestelde vraag. Daarom ben ik benieuwd of jullie mij meer kunnen vertellen hierover. Op mijn 13e is er epilepsie bij mij geconstateerd, wat gepaard ging met meerdere aanvallen in een korte periode. Na de juiste medicatie (Natriumvalproaat Chrono) en mate van inname te hebben gevonden heb ik tussen mijn 16e en 22ste geen aanval meer gehad. Rond mijn 22ste begon ik erg laks te worden met de medicatie, en nam ik erg ongeregeld een aantal medicijnen, waardoor ik weer een aanval kreeg n.a.v. een serieuze avond stappen. N.a.v. heb ik mijn medicatiegebruik weer goed opgepakt en sindsdien ben ik vrij van dergelijke aanvallen. De aanvallen die er zijn geweest hebben uitsluitend in een bepaalde slaapfase plaatsgevonden, ik werd of net wakker of viel bijna in slaap. Er is dus geen sprake van overgevoeligheid bij licht of flitsen. Ik overweeg al een tijd om truffels te gebruiken, en heb eerder een keer een microdosis gehad. Daarnaast rook ik met enige regelmaat hasj en is overmatig alcohol gebruik nooit een aanleiding geweest. Ik ben benieuwd naar jullie mening m.b.t. truffels in combinatie met mijn medicatie op basis van bovenstaande informatie. Alvast bedankt!

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

We hebben inderdaad geen reacties helaas gekregen van gebruikers.  Het is nog niet precies bekend, maar een proef met apen liet juist een beschermend effect zien van psylocibine, de werkzame stof in truffels en paddo's. 
Het hersenfilmpje : het E.E.G.  verandert er licht door. Ik verwacht geen problemen, maar voor de zekerheid kan je het ook nog even met de neuroloog bespreken.

De natriumvalproaat zal ook nog eens beschermen.

Nee, ik vrees inderdaad meer voor alcohol en stimulerende drugs zoals speed coke en xtc. 

Mocht jij een ervaring opdoen, dan begrijp je dat we die heel graag terughoren.

Mvg,

Gerard

drugsarts
 

03 juli 2020
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG