Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Hallo, ik heb in een keer 4 tabletten van metronidazol in genomen kan ik na 48 of 72 uur xtc innemen ?

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Volgens onze arts is er geen gevaarlijke wisselwerking tussen metronidazol en de xtc. Maar je loopt wel verhoogde risico's. Wanneer je xtc (MDMA) gebruikt, krijgt je lichaam een flinke klap. Je lichaam heeft wat tijd nodig om hier weer van te herstellen. Je immuunsysteem dus ook. Meer info hierover vind je hier: antibiotica en xtc.

Wil je zo snel mogelijk herstellen van de infectie? Gebruik van geen xtc. De bijwerkingen van de medicatie kunnen groter zijn door het gebruik van xtc. Dit geneesmiddel heeft vaak bijwerkingen van schimmelinfecties. Soms komen deze bijwerkingen ook nog voor (zie bijsluiter of apotheek.nl): misselijkheid, braken, buikpijn, diarree. Hoofdpijn, duizeligheid, slaperigheid, co├Ârdinatiestoornissen, (bij intensieve of langdurige behandeling) meer zeldzame bijwerkingen waaronder depressie, prikkelbaarheid. Voorbijgaande visusstoornissen. Beschadiging/verlies van gehoor, tinnitus. Somberheid.

Deze bijwerkingen van de medicatie kunnen dus versterkt worden door het xtc-gebruik. De medicijnen kunnen mogelijk ook je dip van de xtc versterken. Hoe zit je nu in je vel? Lichamelijk en geestelijk? Als jij je niet 100% goed voelt, dan kan je beter niet gebruiken. De kans op vervelende klachten of een bad trip is dan groter. Is niet gebruiken voor jou geen optie? Zorg er dan voor dat je dosering zo laag mogelijk is en dat je de andere harm-reduction tips volgt.

Met hartelijke groet,

Dion

18 december 2020
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG