Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Goedemorgen, Ik heb zojuist pantoprazol 40mg gekregen van de huisarts ivm vermoeden maagontsteking. Nu heb ik volgende week een feest waarbii ik heel graag Extacy zou gebruiken. Ik slik 1 x per half jaar M of E en meer niet eigenlijk. Ik heb me er ontzettend op verheugd. Kan het kwaad om het te doen of beter van niet? Liefs M

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Gebruiken als je niet helemaal lichamelijk goed voelt verhoogt de kans op een negatieve drugservaring en bad trip. Het effect van een drug heeft namelijk niet alleen te maken met de drug zelf, maar ook met de set en setting. Lees hier meer over drug, set en setting.

Gebruik van XTC en andere uppers bij een beschadigde maag is bovendien erg onverstandig en kan dus wel degelijk kwaad. Ze verstoren de spijsverteringsfunctie van maag en darmen door demping van hun activiteit. Hierdoor kunnen onstekingen verergeren en de darmen geïrriteerd raken. Hierbij heb je een sterk verhoogde kans op maagbloedingen, omdat XTC tegelijk de bloeddruk verhoogt.

Verder moet je altijd kijken of de medicatie, de Pantoprazol, zelf bijwerkingen heeft. Wat best vaak voorkomt is misselijkheid, braken, diarree, obstipatie, buikpijn en winderigheid. En hoofdpijn. Als je daar last van hebt kan XTC sommige symptomen verergeren. Tussen XTC en Pantoprazol zijn op zichzelf verder geen gevaarlijke interacties te verwachten.

Maar vanwege je maagklachten raden wij het dus af.

Mvg,

Ronald

 

04 januari 2019
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG